Leder i Frøya IGA, gleder seg til å overvære Frøya-troppens prestasjoner under Øylekene.

- Det er en sterk tropp som reiser nedover til Gotland i år, og vi gleder oss enormt. Jeg var selv deltaker på Gotland da det ble arrangert Øyleker der i 1999. Jeg husker godt hvor høytidelig og ærefullt det å representere øya si og Norge i disse lekene. Jeg tror mange av de som deltar for første gang i år vil bli imponert over hvor stort arrangement dette er.

- Møter Gotland i første kamp

Troppen fra Frøya teller 35 deltagere som fordeler seg på følgende grener; fotball, basket, golf, skyting og triatlon.

- Leder for fotballgruppa, Stig Halvorsen, har fortalt meg at vi stiller med et relativt sterkt lag år. Frøya møter Gotland i sin første kamp på deres hjemmearena. Det blir nok en kamp med mange tilskuere og god stemning. Ellers er Frøya i en tøff gruppe mot Gotland, Grønland og Western Isles, forteller Larsen.

- Basketballaget har jeg tro på!

Også i år deltar Frøya med et lag i basket. Ni spillere reiser til Gotland for å markere seg på basketball-kartet.

- Basketballaget har jeg tro på! Det har utviklet seg mye i det siste og jeg er spent på hvordan de tar nivået denne gangen. Frøya er her i gruppe med Guernsey og Jersey, sier Larsen.

Skytterlaget stiller med to deltagere.

- Tim Roger Jarwson Wærø deltok forrige leker, men har også med seg førstereisgutt Erik Johansen Bjørgan. Her vil man nok lære mye av det å delta i et så stort arrangement, tror Larsen.

- Utøvere i verdenstoppen!

Golf-gruppa fra Frøya deltar med 3 herrer og 1 dame. Frode Larsen synes det er vanskelig å spå hvordan dette kan gå, men er sikker på at deltakerne representerer Frøya på en god måte.

- Triatlon er jeg veldig spent på . Petter Iversen har vist gode resultater i andre konkurranser så dette blir spennende. Mannen er jo i knallform! Så gjenstår det å hvordan nivået er i øylekene. Erfaringsmessig så har alle idrettene innslag av utøvere i verdenstoppen, avslutter Frode Larsen.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no