- Det blir Frøya største butikk.

Det sier daglig leder i Coop Hamarvik SA, Audun Klev, til lokalavisa mens han viser rundt på området som etter planen skal bli det nye senteret til samvirkelaget. I dag det grønne området Hammervolden ikke langt fra rundkjøringa på Hammarvika, innen et par år er planen at dette er starten på et større butikksenter.

- Dagligvaren i seg selv blir den største dagligvarebutikken, i alle fall i areal. Vi har på en måte vokst ut av bygget der vi er nå. Og det ligger litt bortgjemt. Nå kommer vi langs hovedferdselsåra, sier han.

- Vi snakker om at det kan etableres et senter

Samvirkelagsskjeden selv tenker bare å bygge ny dagligvare og byggmix, som de i dag har noen steinkast lenger sør i bygda.

- Men arealet er stort, så hvis noen andre kommer opp med noe, så er det muligheter. Vi snakker om at det kan etableres et senter. Det begynner å bli trangt på Sistranda, sier Klev til lokalavisa og forteller videre at Coop Hamarvik har kommet godt i gang med tegningene.

- Vi har fått konsesjon til å kjøpe området. Området må reguleres. Vi må regne med ett års tid før man har det ferdigregulert og klart, så jeg regner ikke med at det vil være oppe før i 2019, sier Klev.

Bygger for framtida

Som Hitra-Frøya fortalte tidligere i dag, så har Coop Hamarvik SA har kjøpt et 22 mål stort område på Hammervolden på Hammarvika og planlegger å bygge et nytt senter med både dagligvarebutikk og byggevarer.

- Coop Hamarvik SA har hatt en jevn og god vekst i omsetningen de siste årene. Dette gjelder ikke minst butikkene på Hammarvika, og for å kunne videreføre denne utviklingen planlegges det å etablere nye og større butikker. Hvilke konsepter som blir benyttet er ennå ikke klart, men det skal bygges for framtida, fortalte Klev.

Bygg på 4.500 kvadratmeter

De nye butikkene blir ifølge Klev liggende rett nord for den gamle presteboligen. Coop Hamarvik SA oppgir at den nye eiendommen er på 22.000 kvadratmeter og at bygningsmassen vil bli på vel 4 500 kvadratmeter.

- Det blir romslige parkeringsforhold, og personbiler og tungtrafikk blir godt skilt fra hverandre, sier Klev.

Hva som vil skje med dagens butikkområde på Hamarvik er ennå uklart.

- Det er et attraktivt boområde, og et konsept med flere boenheter er svært aktuelt, sier Klev.