Ivar Grong Nesset innledet med noen velkomstord, og var tydelig stolt over arbeidet de nye driverne av Hopsjøbrygga hadde fått til.

- Jeg håper at denne konserten kan være starten på noe nytt for Hopsjødagene, og vi har gått i overskudd allerede etter første kveld, forteller Grong Nesset.

Ivar Grong Nesset ønsker velkommen.

Kirken var fylt til randen av mennesker som hadde satt av torsdagskvelden for å høre Thormod Høyen, Therese Ulvan, Børge Pedersen og Berit Hassel. Det var solgt 240 billetter og i tillegg kom andre inviterte. Torbjørg Hjertø Hammer anslår at det var rundt 260 i kirken totalt.

- Kirken har en kapasitet på 280 personer, men jeg skjønner ikke hvor vi skulle fått plass til de resterende 20, forteller Hjertø Hammer, som er en av arrangørene.

Det var trangt om plassen. Hver eneste benk i kirkerommet var full, og alle galleriene var tatt i bruk.

Midt under konserten ønsket Høyen at alle skulle reise seg og hilse på den som satt bak dem

Latter, glede og verdighet

Konserten begynte med at Børge Pedersen sang ”O store Gud” etterfulgt av Therese Ulvans versjon av Beatles sin kjente sang ”Imagine”. På kjente allsanger som ”I natt jeg drømte” ble publikum bedt om å synge med. Vanligvis når det skjer, hører man en svak mumling fra salen av de stakkarne som, for syns skyld, føler de må synge med slik at det ikke er fullstendig stille. Det var ikke tilfellet i Hitra kirka. Publikum sang med der de kunne teksten, og de som ikke kunne teksten tok Thormod Høyens oppfordring om å være med og synge lalalalala. I følge Therese Ulvan ble det nok noe improvisasjon.

- Nå har det gått syv minutter og vi har allerede falt ut av det egentlige programmet vårt, ler Ulvan.

Therese Ulvan, Thormod Høyen, Berit Hassel og Børge Pedersen med gitar

Da Thormod Høyen snakket med Hitra-Frøya før konserten lovet han en kveld med latter og glede. I løpet av hele konserten var det ikke en person i salen som ikke hadde gapskrattet av artistenes egne vrier på sangene, og historiene som ble fortalt. Likevel er det vel få artister som greier å lage en konsert med så mye latter samtidig som den er så verdig. Høyen er en forkjemper for at latter og liv skal inn i kirken, og artistene viser at det er fullt mulig å kombinere det samtidig som stedet konserten er holdt på respekteres.

Børge Pedersen utfordret Thormod Høyen til å synge en sang Høyen aldri hadde hørt før og Pedersen ikke kunne teksten på

Et fantastisk publikum

- Dette er en kirkekonsert det vil bli snakket om i lang tid, lovet Grong Nesset.

Da folk gikk ut av kirka etter konserten var det bare lovord å høre. Det ble sagt hvor bra konserten var, hvor flinke musikerne var og for en fantastisk opplevelse publikum hadde fått. Ragnar Traasdal er opprinnelig fra Melhus men har feriert på Hitra i 17 år. Han mener at det folket på Melandsjø har fått til er helt unikt.

Ragnar Traasdal skryter av konserten og lokalsamfunnet.

- Det er utrolig fint å se at de lokale skaper et levende lokalsamfunn, og at dugnadsånden er så sterk her, sier Traasdal.

Han poengtere viktigheten med det fellesskapet som er på Melandsjø, og trekker fram sin egen hjemplass som et eksempel på en plass der dette har falt helt bort.

- Melhus var ei levende bygd for noen år siden, nå har det bare blitt en forstad til Trondheim der folk ikke kjenner naboen sin, forteller han.

Artistene selv var også veldig fornøyd med hva lokalbefolkningen hadde fått til, og ikke minst publikum.

- Dette var utrolig koselig, og for et flott publikum vi hadde, sier Ulvan.

Etter konserten ble det lagt blomster på Tor Bugtens grav

Ulvan og de andre artistene ble med nedover til Hopsjøbrygga etter konserten for å hedre stifteren Tor Bugten under Stifterens Aften. Mange av tilhørerne i kirka ble også med nedover til brygga, og stemningen var god. På bryggeloftet var det mulig å kjøpe både vått og tørt, og på et lerret ble det vist filmer av Bugten få hadde sett før.

Mange ble med nedover til bryggeloftet på Hopsjøbrygga
En kveld i Tor Bugtens ånd