I snart 20 år har grunneierlaget i Bispøyan nordvest for Kvenvær arrangert øyvandring i juli. Så også i år, men i år med en vri for å hedre hedre opphavet til veldig mange av familiene her ute; fiskerbonden.

- Dette blir en historisk begivenhet. Du vet, fiskerbøndene her ute har alltid levert produktene sine til en mottaksstasjon, for så å sende det videre til markedet i byen. Dette blir første gang vi har et eget marked her ute, fortalte Ann-Bjørg Strøm i grunneierlaget i forkant.

Og med sol og varme som godt akkompagment, strømmet det til med gjester til markedet på gården hjemme hos Ann-Bjørg og John Strøm på Olderøya. En masse fritidsbåter la til på kaianleggene i nærheten, og i tillegg gikk skyssbåten fra Grefsnesvågen fullastet med gjester.

Simon Rieckmann, Andreas Rieckmann (og Ole Anders Hegerberg, som ikke var tilstede dag bilde ble tatt) solgte saft laget av hylleblomst.

På Olderøya vartet voksne og yngre opp med marked på og ved låvebrua. Her var det mulig å få kjøpt alt fra saltfiskball og ullsokker til saft og klippfisk.

I fjor var det rundt ett hundre mennesker som besøkte øyvandringa. I år må det minst ha vært det dobbelte, er anslaget.