NMK Hitra er tilbake for å arrangere løp i Neverlia på lørdag.

- Det blir servert varme pølser og kald brus, ikke omvendt, sier Carina Lervik og ler.

Med 50 påmeldte til løp i flere forskjellige klasser, blir det en fartsfylt dag i Neverlia under Sommerfillan. Så mange påmeldte har det ikke vært siden Midtnorsk-finalen i 2009. Folk strømmer til helt fra Hamar og Kongsvinger for å delta under lørdagens løp.

- På grunn av mye pålegg, forskrifter og kostnader, har det blitt vanskeligere for en liten klubb som oss å drive, sier Lervik.

- Vi ligger i en sone der vi har en haug med bommer man må gjennom, så det er dyrt å reise helt til Hitra for å kjøre bilcross. Men vi får høre at mange tar turen på grunn av at vi har en utrolig krevende og morsom trasè å kjøre - det er gøy for oss.

Spadetak med hendene

NMK Hitra ble opprettet i 2006 av Trond Wedø og Rune Vitsøe, der sistnevnte ennå er aktiv. Han kjører “shortcar”, og så sent som forrige helg endte han opp på en 2. plass i Melhus.

- Det ble sett på flere lokaliteter før det endte opp på Neverlia, forteller Lervik.

- Jeg husker ennå da Trond Wedø tok det første spadetaket med bare hendene. Det ligger enormt mange dugnadstimer bak arbeidet som er gjort der oppe, men lønna kommer nå på lørdag. Selv har jeg vært der oppe i snart 10 år og enda har jeg ikke sittet i en bilcross-bil. For å være helt ærlig så husker jeg ikke hvorfor jeg dro dit første gangen heller. Jeg husker jeg stod og lagde mat til de som jobbet på for å ferdigstille banen, forteller Lervik videre.

Det er 50 påmeldte til løp i flere forskjellige klasser i motorsportanlegget i Neverlia, som ligger mellom Fillan og Sandstad.

- Samholdet holder oss der

- Det er samholdet som drar oss tilbake. Det er godt å være der sammen med de andre. Det er klart det har vært en del utfordringer gjennom årene, men det er viktig å holde fokuset på det som er positivt rundt det hele. Når vi får se på lørdag at publikum, sjåfører og jury er fornøyde, da er det strevet verdt, sier Lervik.

På vegne av NMK Hitra ønsker Carina Lervik alle sammen hjertelig velkommen til løp på lørdag. Hun lover en fartsfylt og annerledes dag.

- Hvis du aldri har vært på et bilcross-løp før så får du deg nok et lite kick, det er kjempemorsomt!

72 44 04 00 post@hitra-froya.no