Helt ut av det blå ble Kjersti Marie Hestnes Hjertø vinner av en tur til Budapest. Eller egentlig kom premien ut av en pakke med kalkunbryst fra nærbutikken på Melandsjø.

Intetanende butikksjef

Det var "Nærbutikkens venner" som stod bak konkurransen og butikksjef Linn Anett Andersen var intetanende til at et reisegavekort var lurt inn i esken med kalkunbryst.

- Jeg hadde ingen anelse om dette. Jeg fikk et tips sent i forrige uke om at kalkunkjøpende kunder burde se ekstra godt etter i esken. Kjersti Marie gjorde begge deler.

- Ble helt i hundre

Hestnes Hjertø oppdaget konvolutten, men trodde det var en pose med krydderblanding til kalkunen. Hun ble helt i hundre da hun fikk se hva hun har vunnet.

- Det var forferdelig artig! Jeg ble helt vill da jeg skjønte hva jeg hadde vunnet. Det jeg trodde var en krydderpose viste seg å være en reise. Jeg syntes jo det var litt rart at produsenten skulle sende med krydder til kalkun som var ferdig marinert, ler Kjersti Marie.

Selvskreven reisekompis

Den heldige vinneren har aldri vært i Budapest tidligere, og gleder seg til å bli kjent med byen. Vinnerkalkunen var "gulle god", men det er tvilsomt om det er kalkun som står på bordet når hun er vel fremme Ungarns hovedstad.

- Jeg vil gjerne smake på lokale retter når jeg er der nede. Det er jo egentlig litt rart at jeg skulle kjøpe kalkun nå, for det kjøper vi jo bare én gang i året, til nyttår.

Reisekameraten er selvskreven.

- Selvsagt tar jeg med meg "kailln"! Selv om ungene har ymtet frempå om at jeg bør ta med meg dem.

Kalkunflaks

Rent flymessig er ikke kalkunen en særlig overbevisende fugl, men Kjersti Maries kalkun sørget iallefall for en flyreise for to til Budapest.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no