Et steinkast fra Mathuset Naz Perwer, i Vorpbukta på Hemnskjela, ble det i 2008 bygd ei rekke med ”rorbuer” for salg. Rett ovenfor rorbuene ligger det hvite og blå skipperhus med ti leiligheter. I rorbuen helt nede ved sjøkanten er det 17 leiligheter. Hermod Larsen er formann i borettslaget og kunne ikke tenkt seg et bedre feriested.

- Jeg har havet rett utenfor og utrolig trivelige naboer, forteller Larsen.

I de til sammen 27 leilighetene er det bare to som er bebodd permanent, resten er okkupert av feriefolk. De aller fleste kommer fra Trondheim og omegn. Larsen selv bor i Vadsø.

Trakk opp torsk fra verandaen

Larsen kjøpte leiligheta i august 2016 og bare i sommer har han tilbragt seks uker her. Det var en tilfeldighet at vadsøværingen skulle havne på Hemnskjel. Larsen har en sønn og to barnebarn i Trondheim, så opprinnelig var han på utkikk etter et sted i byen. Da han så leiligheta på Hemnskjel til salgs kjørte sønnen og han selv utover for å se på den.

- Leiligheta ble kjøpt før vi var tilbake i Trondheim, smiler Larsen.

Rorbuleiligheta går over to plan og er på rundt 80 kvadratmeter. Med tre soverom er det plass til både barn og barnebarn. Foran leiligheta er det en stor veranda.

- Om sommeren har vi sola fra åtte om morgenen til åtte på kvelden, forteller Larsen.

Verandaen er godt skjermet for vær og vind noe som sikrer gode temperaturer langt utover høsten.

- Naboen vegg-i-vegg sto i går på verandaen og trakk opp en stor torsk, forteller Larsen.

Biter ikke fisken på kroken har Mathuset Naz Perwer buffet på søndager.

- Maten er helt fantastisk og jeg har inntrykk av at feriefolkene er flinke til å bruke plassen.

Rekka med skipperhus og rorbuer på Hemnskjela

Aldri angret et sekund

Det blir ikke bare terrassesitting på Larsen. Hver leilighet har en egen båtplass og han har både båt og motorsykkel med seg. Med motorsykkelen har han vært rundt om på hele Hitra og Frøya.

- Den fineste plassen må være på Titran, mener Larsen.

Det er flere årsaker til at rorbuleiligheta er Larsens ferieparadis. Beliggenheten, naturen og nærheten til Trondheim og barnebarna er bare tre av grunnene. Det er en drøm for Larsens barnebarna å komme utover. Det er alltid andre barn å leke med og  ungene løper rundt på flytebryggene og fisker krabbe. Larsen forteller at det er desidert mest folk her om sommeren. Sesongen er fra mai og ut september.

Leiligheta går over to plan og har stor takhøyde.

- Sånn som det er i dag har jo mange hytte på fjellet de bruker om vinteren, sier Larsen.

Selv har han et hus på Tanaelvas bredder han også bruker som feriebolig i tillegg til rorbua på Hemnskjel. Larsen er en meget sosial person og liker å ha liv og folk rundt seg. Dersom han vil ha fred er det fullt mulig å trekke seg tilbake.

- Jeg har aldri angret et sekund på at jeg valgte denne formen for feriebolig, sier han.