- Det er bare å se for seg: en unge som løper ut i veien etter en ball akkurat når vi rykker ut.

Arve Glørstad er hovedtillitsvalgt for brannmannskapet i Hitra kommune. Han mener brannstasjonen i Fillan har en uheldig beliggenhet, vis-s-vis Hitra idrettspark.

- Et farlig område

- Det er blitt et veldig uoversiktlig område. Og når man ønsker å utvikle idrettsanlegget videre til en familiepark, og det ligger an til flere boliger i området ovenfor, så er ikke dette det framtidige stedet for en brannstasjon. Det er et farlig område, mener Glørstad.

Må bruke mye penger uansett

Brannstasjonen har fått en rekke pålegg fra arbeidstilsynet, og det må gjøres store investeringer i bygget for å få det godkjent. Arve Glørstad mener derfor at nå er øyeblikket for å planlegge en ny brannstasjon på en annen lokalitet.

- Administrasjonen i kommunen vurderer å klatte på det gamle bygget. Det er arbeider estimert til å koste 12 millioner. Og vi vet at når man skal gjøre noe med noe gammelt, så blir det oftest dyrere enn beregnet. Så her trenger man ikke plusse på så mange millionene, for å få en helt ny brannstasjon, sier Glørstad.

- Det er brannvesenets tur

Lokalpolitikerne starter i disse dager arbeidet med Hitras kommunebudsjett, og Glørstad har en sterk appell til dem om at ny brannstasjon blir tatt inn i investeringsbudsjettet.

- Det er investert mye på Hitra de siste årene, spesielt i næringsområder. Brannvesenet har vært nøkterne, og vi ligger etter med utstyr og fasiliteter. Vi har en stab som vil gjøre sitt beste for å redde folk og hus. Vi mener det er vår tur nå.

Selv ser han for seg at nabotomta til nye Alfo kan være en god lokalitet.

- Der ligger det veldig godt til rette for å kunne bygge en stasjon, sier Arve Glørstad.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no