-Vi har fått noen gode forslag til nye reisemål, og nå har Orklareiser sydd sammen en meget spennende turpakke, forteller Svend Sivertsen, lokalavisas reisevert.

Opplegget for neste år byr på mange, nye eventyr gjennom flere land. Det meste av turen skal vi tilbringe i Nord-Italia og den vakre byen Stresa ved innsjøen Lago Maggiore.

Den helt spesielle fjellandsbyen Eze mellom Nice og Monaco blir et av reisemålene på leserturen.

Bodensjøen

Vi starter fra Frøya og Hitra med Orklareisers moderne turbuss den 6. juni. Vi kjører buss ned-over Europa og kommer etter hvert til Bodensjøen på grensa mellom Sveits, Tyskland og Østerrike. Vi skal besøke Grev Bernadottes øyparadis Mainau, en perle av en øy i Bodensjøen. Øya er et eneste stort parkanlegg med drivhus, gressmatter og en rekke planter av ulike slag. Øya har også et slott som ble oppført på 1740-tallet.

Etter tider med forfall er Mainau blitt restaurert og tilbakestilt til sin opprinnelige tilstand. I dag er Mainau blitt Bodensjøens største turistattraksjon og har årlig over to millioner besøkende. Tilbaketuren til hotellet blir med båt på den vakre innsjøen.

Ferden går videre med et besøk i Vaduz, hovedstaden i Liechtenstein, før vi kjører over San Bernardino-passet i Sveits, og ender opp i Stresa på italiensk side av Lago Maggiore. Her skal vi nyte livet i fire dager.

Lago Maggiore, som betyr «storesjøen», er Italias nest største innsjø etter Gardasjøen, men er ikke så kjent. Fra flotte Hotel Regina Palace i Stresa har vi utsikt til de sveitsiske alper og de sjarmerende Borromeo-øyene. Nabosjøen Lago d’Orta og en lokal vingård skal vi også besøke, og selvfølgelig blir det en båttur på innsjøen med besøk på de flotte øyene Isola Bella, Isola dei Pescatori og Isola Madre.

Fyrstedømmet Monaco står også på reiseprogrammet.

Den Italienske Blomsterrivieraen

Etter noen herlige dager ved Lago Maggiore fortsetter vi sør-over til Genova, og videre langs Riviera dei Fiori – Den Italienske Blomsterrivieraen – til Den Franske Riviera, eller Côte d’ Azur, som franskmennene selv kaller den berømte kyststrekn-ingen fra Cannes til Menton. Et område som lokker med et vidunderlig klima, historiske landsbyer, flotte badestrender, og det verdensberømte franske kjøkken. Vi skal bo to netter i Nice som har en flott beliggenhet ved Middelhavet og omgitt av bergskråninger med vinmarker og olivenlunder. Vi skal selvsagt besøke fyrstedømmet Monaco, samt den spesielle fjellandsbyen Eze mens vi er her!

Dagen etter bryter vi opp og setter oss på flyet fra Nice som går direkte til Værnes kl 10.00.

-Vi tror helt sikkert at dette skal bli en fin tur med mange interessante og minnerike opp-levelser, sier Hugo Storsand og Svend Sivertsen.

Turen vil bli annonsert og være klar for påmelding i januar.