Per Ervik (PP) tok opp saken i formannskapet tidlig i vår etter henvendelser fra passasjerer som ikke fikk anledning til å gå av ved sykehuset på Orkanger.

- Mange sykehuspasienter har vært misfornøyd med at bussen ikke svinger innom sykehuset. For mange eldre og uføre er det langt å gå fra busstasjonen og bort til sykehuset, påpeker Ervik.

Derfor synes han det er gledelig at Atb nå vil legge om ruta på Orkanger slik at den passerer sykehuset.

- Riktig nok vil ikke bussen kjøre helt fram til hovedinngangen, men forslaget fra Atb er i hvert fall en langt bedre løsning for passasjerene enn tidligere, mener Per Ervik.

5. mars ble det sendt brev fra Hitra kommune til Atb der kommunen stilte seg uforstående til at rundkjøringen ved sykehuset ikke tilfredsstiller kravene for buss.

– Rundkjøringen er blitt brukt av tilsvarende busser i en årrekke. Kommunen ber om at saken gis topp prioritet, både fra Helse Midt – Orkdal sykehus, og fra AtB. Dersom det i en overgangsperiode, i forbindelse med utbedring av trafikkforholdene ved hovedinngangen ved sykehuset må gjennomføres midlertidige løsning, krever Hitra kommune at bussen tar av ved rundkjøring Fv 710 sørover mot Orkdal sykehus og stopper ved busstopp på Orkdalsveien ved sykehuset, uttalte Hitra kommune.

Fra 17. august

Atb har vurdert saken nærmere, og har nå gitt beskjed om at bussen vil legge ruta via sykehuset.

Plan- og driftssjef Harald Storrønning forteller at AtB siden januar har jobbet mot Orkdal sykehus for å få etablert forsvarlig snuplass utenfor sykehuset – bort fra hovedinngangen, uten å lykkes med det.

– Men vi har fra 17.08.2015 bestilt endret trasé for rute 320 slik at bussen kjører inn på E39 og følger denne sørover til første mulige innkjøring sør for sykehuset og inn Orkdalsveien. Dette vil gi en omkjøring på 7-8 minutter og bussen vil ankomme Orkanger ca. 10 minutter senere enn i dag.

– Vi vil da betjene holdeplassen «Orkdal sykehus» som ligger der i dag - både til og fra sykehuset, opplyser Harald Storrønning i Atb til Hitra kommune.

Samtidig beklager han at dette har tatt tid og at dette har gitt de reisende til sykehuset en lengre gangvei.

– Men vi vil fortsette å jobbe mot Orkdal sykehus for å få flyttet holdeplassen nærmere hovedinngangen, lover Harald Storrønning i Atb.