For niende gang skal Ut i havet-festivalen arrangeres på Mausund og festivalsjef Nina Beate Sørgård vil at så mange som mulig skal få komme seg til festen.

- I fjor var det kanskje en 60-70 barn som ikke kom seg med videre fra Dyrøya, så det skal være satt opp ekstra båter i år, sier hun.

Festivalsjefen har også lagt til rette for at barna skal få mer oppmerksomhet på sin dag i programmet.

- På barnas dag på torsdag har vi i år valgt å ha en fiskefri dag, slik at foreldrene får mer tid til barna og de to delene slipper å kollidere. Det gir oss litt mer folk tilgjengelig på festivalen også.

Etterspurt de siste årene

- Ellers har vi også aktiviteter som Mausund-basaren, som alltid trekker mange folk. Det er også Marias-cup hvor vi har flere lag hvor det ofte er de samme folkene som spiller på lag mot hverandre. Det går mye i den lokalmiljøet.

- Hvordan kan du beskrive spillet for en utenforstående?

- Det kan minne litt om bridge kanskje, men det er veldig gøy altså, mener hun.

Festivalen har også lykkes med å få på plass noe publikum har etterspurt de siste årene.

- Mange har etterspurt dansebandmusikk og det har vi fått med Anne Nørdsti. Vi skal nok få folk til dansegulvet i år, ler Sørgård.

Programmet

Festivalen startet i dag med utror for havfiskerne og åpningsguds-tjeneste i Måøy kapell. Samtidig åpner salgsbodene og utstillinga i Kvitblinkbrygga på Skaje

Videre blir det underholdning fra Kafescenen

Onsdag fortsetter Utihavet med salgsboder og underholdning, før dagen avrundes med pubkveld på Kjeila Kro med musikk av Johnny Dahle

Torsdag er «Barnas Dag» på Varden stadion med en rekke aktiviteter. Skotthyllcup blir det også, før det hele ender opp med god gammeldags mausundbasar med lokale innslag,

Etter at fiskerne har dratt ut på sjøen og salgsbodene åpnet fredag, gjøres det klart for barnas fiskekonkurranse.

Los Horribles Duo & Salty Dick`s Mates byr senere på dagen på underholdning fra Kafescenen

Fredag kveld blir det konsert i teltet på Varden stadion. Los Horribles Duo, Salty Dick`s Mates og Too Far Gone besørger musikken her.

Lørdag er det Vømmølsluskan som står på Kafescenen

Før testfesten blir det premieutdeling for havfiskekonkurransene i idrettshuset.

Anne Nørdsti og Vømmølsluskan er trekkplastrene til teltfesten denne kvelden.