Vi treffer guttene under Fiskesommer nylig i Melkstadvatnet.

- Du kan sette hva du vil på bordet, men er det fisk der velger de det før alt annet, sier en tydelig stolt pappa, John Olav Johansen. Da sønnen skulle ha noe å kose seg med på julaften tok han like godt en pakke med røykalaks.

- Vi bruker å fiske nesten hver dag, sier Jesper (9,5) og Oliver (7,5) Johansen Blåsberg. Sammen med pappa John Olav Johansen bruker de enhver anledning til å fiske enten fra kaia, fra båt eller helst oppe i vatnene.

- Vi fisker både i sjøen og i vatnene, men det er morsomst i vatnene, for i saltvann biter det nesten alltid. Da er det mer spennende å fiske i vann, syns guttene fra Knarrlagsundet som syns det er bra de kommer i avisa så klassekompisene får se at de virkelig fisker så mye som de har sagt, for som seg hør og bør kommer de tjo en og annen fiskefortelling fra storfiskerne.

-Vi har fått en ørret på 2,2 kilo, så det finnes stor ørret i vannene også. Og fra brygga i Knarrlagsundet har vi fått en torsk på 10 kilo, sier guttene oppspilt i munnen på hverandre.

- Det var i vinter at det kom inn stor torsk. Vi og polakkene sto på brygga og fikk skikkelig storfisk, forklarer pappa Johansen.

Viktig med rød fisk

John Olav Johansen tar nesten alltid med seg guttene når han er å fisker.

- Det er kanskje 1 av 100 ganger jeg drar alene etter de har lagt seg. Men vi har så liten tid sammen med barna våre, så helst vil jeg ha dem med.

Johansen forteller at han selv har stått i lakselva siden han var sju år, så fiskeinteressen var lett å overføre til guttene.

- Og de er veldig opptatt av om ørreten er rød eller hvit i kjøttet, smiler pappa.

- Hvit betyr dårlig. Det smaker litt mer og er bedre med rød fisk, forklarer Oliver.

Elsker fisk også på matbordet

- Vi tar ikke opp mer fisk enn vi spiser, sier John Olav Johansen. Det vil si at han familien nok spiser mer fisk enn de fleste andre enn oss.

- Vi elsker kveite, og ja all fisk, sier Jesper.

- Men de er ikke så glad i bein, så de il ha ørreten filetert, forteller pappa.

- Også steiker vi den i panna med sitronpepper på, det er godt ja! Sier Oliver.

Og når familien snart reiser på ferie blir det ”fiskeferie” med stenger i bagasjen.

- Da skal vi dit jeg kommer fra Sætervika i Osen kommune. Det skal vi på havfiskefestival og vi har masse vatn vi skal fiske i. Etterpå går turen til Gäddede i Sverige der vi har vært flere ganger og fiska. Vi gleder oss veldig til det, sier en samstemt fisketrio.

Jesper Johansen Blåsberg, Oliver Johansen Blåsberg og pappa John Olav Johansen bruker enhver anledning til å dra på fisketur. Og guttene har ingen problemer med å spise all fisken de hover inn, fisk er bortimot livretten.