Allerede fredag kveld var de aller fleste haltenvennene på plass. Mange av dem hadde allerede vært der noen dager eller uker da rutebåten kom seint om kvelden. Og for en velkomst! På kaia sto Åfjord janitsjar og ga de tilreisende den ene musikalske godbiten etter den andre, til alles begeistring.

MUSIKK: Åfjord janitsjar ledet an da folket satte kursen mot fiskarheimen for rømmegrøt.

Andre kom på egne farkoster. Om ikke de to gjestekaiene i været var overfylt som enkelte tidligere år, så var det et ganske stort antall båter der.

SJØFARENDE: Også denne Haltendagen fant mange veien til Halten i egne båter.

Ferske nyheter

Lørdag morgen lå den dagferske Slitarposten på trappa, med blant annet Haltens posthistorie og dagens Haltendagprogram.

Og programmet var innholdsrikt. Før nevte korps ledet også an i toget oppover til fiskarheimen da salget av mat og suvenirer startet der, og skulle ikke de besøkende være i kjempehumør fra før, så ble de i alle fall det av musikken.

Været var tålelig bra, og salget av både rømmegrøt og t-skjorter gikk godt.

Bukselomme med mynter

Haltenpatriotene i Gimsan songlag fra Malvik sørget også i år for godstemning med minikonserten i Skanklåna, før Guttorm Reppe hadde et historisk foredrag om fisket i Halten.

Der fortalte Guttorm om da han som tiåring i 1939 ble satt til å være skysskar da Sør-Trøndelag fiskarlag la årsmøtet til Halten. Mange av deltakerne ville over sundet for å se nærmere på fyret, og så ”skranglet” de for å lønne skysskaren.

Resultatet ble ei bukselomme som bulet av ett- og toøringer, og mynter av høyere valør, og unge Guttorm følte seg rik da han kom hjem til Frøya igjen.

Sommerens høydepunkt

For mange av haltenvennene er festen om kvelden sommerens høydepunkt. Der møtes unge og gamle, de fleste tidligere kjente, mens stadig nye vennskap oppstår.

Som flere sa til til avisas utsendte; Har du først vært på Halten, blir du fort hekta, og her er det umulig å ikke være i godt humør.

Selv om årets besøk ikke var rekordstort, var det sikkert et par-tre hundre, om ikke mer, på festen, hvor alle under femten år går inn gratis. Den første timen var satt av til allsang, med tekst på storskjerm, og det slo godt an.

UNG SANGSTJERNE: Ti år gamle Malin har vært med på mange Haltendager, og i år våget hun seg opp på scenen og sang sammen med kveldens spillemenn, Ådne Røkkum (t.v) og Jan Ove Berdal.

Allsang og dans

Ådne Røkkum og Jan Ove Berdal, kveldens spillemenn, ledet an i allsangen, og fikk absolutt folket med seg. Og de neste timene var det store dansegulvet på tørrfiskrommet fylt opp med danseglade i alle aldre. Alt i alt var det en vellykket Haltendag, med fornøyde arrangører og gjester.

SALG: Dette bildet er tatt da det var forholdvis rolig under salget av mat og suvernirer på fiskarheimen.