Oslo-mannen har hytte på Kvalværet på Norddyrøya og må over i båt for å komme inn til butikken og postkassen. Nå har han fått beskjed fra Posten om at postkassen ikke lenger kan stå der den alltid har gjort.

- Avisene blir kjørt dit hver dag, så det kan ikke være fordi postkassen er utilgjengelig. Men Posten kan ikke ta de 60-70 samme meterne, sukker han.

Dette føyer ifølge hytteeieren seg inn i andre krav fra myndigheter om flytting av søppelkasser og fjerning av søppelkontainere.

- Søppelkassene to på kaia før, det var en kontainer ved fergekaia. Så ble den flyttet ganske langt unna. Jeg har ikke målt, men cirka to kilometer unna, i hvert fall altfor langt for at folk går fra båtene sine og bort med søppelet. Og nå skal altså postkassa vekk. Da er spørsmålet mitt hva post og kommune vil med hytteeiere? Vi betaler nesten like mye i søppelavgift for fritidsbolig her som vi betaler i vår privatbolig i Oslo, sier Monrad-Haslum.

Tove Eide ved postdistribusjonen på Hitra og Frøya svarer for Postens del, og sier bestemmelsene, som gjelder over hele landet, er at postkasser for hytter og sesongboliger skal plasseres nærmes mulig ordinær bebyggelse og ordinær postgang.

- Det er dette som er retningslinjene våre og som alltid har vært her. Så gjennomgår vi postombæringa fortløpende og tar områdene etterhvert som vi får anledning. I dette tilfellet, har det ikke vært fastboende i området på lenge, sier Eide, og legger til at man selvsagt også bruker sunn fornuft for å unngå at hytteeiere må kjøre veldig langt etter posten sin.

- Får dere mange reaksjoner på plassering av postkasser?

- Nei, egentlig veldig lite, svarer Eide.