Espen Artsen har jobbet i fem år som assisterende rektor og fire før det som inspektør på Hitra VGS. Siden 1. august har han startet på jobben som ny rektor på Frøya VGS.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det er en gjeng som har jobbet her lenge og vet hvordan ting fungerer på Frøya, så det føles trygt og flott å få begynne som rektor. Å se at de har mye stå-på-vilje gjør meg sikker på at dette kommer til å bli bra. Samtidig må jeg si jeg kommer til å savne det gode miljøet vi har på Hitra også. Det er mange flotte kollegaer der, sier han.

- Hva vil du fokusere på som ny rektor?

- Det viktigste er at elevene føler at ting fungerer, så håper vi å få det til så bra som mulig. Mye er planlagt allerede og resten skal vi ta når lærerne er tilbake fra ferie i starten av august.

- Blitt mer og mer samarbeid

Men selv om Arntsen begynner på en ny skole, vil han fremdeles beholde kontakten med sine gamle kollegaer.

- De siste årene har det blitt mer og mer samarbeid mellom de videregående skolene. Det tror jeg er fornuftig. Av og til kan det være mer hensiktsmessig for en klasse fra Hitra og ha deler av sin mekaniske utdanning på Frøya fordi de har bedre utstyr der, for eksempel. Vi har også felles datasystem og veksler på å ha yrkesmessa annet hvert år på hver skole. Siden skolene ikke er de største i utgangspunktet tror jeg vi må se mer på hva vi kan samarbeide om framover, mener den nye rektoren.