Er du romantisk, jaktinteressert eller musikalsk så kan det finnes et rom på Storm brygghus for deg. I disse dager står det som engang var kjedelige institusjonsrom klare som temarom for utleie.

Det er liv i den gamle aldersheimen på Kvenvær. I galleriutsalget står et par damer og kikker på lokalt håndarbeid og kunst. Inne på kjøkkenet rører Arne Gabrielsen i grytene til det som skal bli middag om en times tid.

I puben sitter gråhårete konfirmanter på jubileumstreff og ler mens Siv Sjølie passer på at de har kaffe i koppen.

Da lokalavisa var på besøk, ventet vertskapet de første overnattingsgjestene med bryllupsgjester fra Nord-Norge.

Musikerrommet har en fondvegg med noter og instrumenter hengende ned fra taket.

Temarom

Siden paret tok over det gamle eldresentret, som nå er blitt Storm Brygghus, har tiden gått med til å renovere den 1.400 kvadratmeter store bygningen samtidig som driften er i gang med ølbrygging og pub.

Paret gjør det meste selv og har bare leid inn hjelp til bad. Snart flytter de også selv inn i deler av den enorme bygningen.

Snart står 12 rom klare til utleie. Seks av dem er pussa opp i ulike tema.

Det romantiske rommet har blomstertapet på veggene og himmelseng, musikerrommet ha en fondvegg med noter og instrumenter hengende ned fra taket, og på jaktrommet henger gevær og gevir.

- Det er morsomt å gjøre noe ekstra ut av det, sier Sjøli som er interiørarkitekten bak de kreative rommene. Nå gleder de seg på å ta imot overnattingsbesøk innefor de tradisjonsrike veggene på Kvenvær.

Det store bygget inneholder også et galleriutsalg med lokalt håndarbeid og kunst.

Eget husband

Storm brygghus har pub, galleriutsalg, ølbryggeri og eget husband.

Repertoaret er meget variert, og Gabrielsen garanterer at alle liker noe av musikken de spiller.

- Vi består av sju kvenværinger i alderen 25 – 70 år. Vi spiller stort sett her på Storm brygghus, men vi har vært på to ”turneer”. En til ungdomshuset og en til Spania, ler Gabrielsen. Nylig gikk også turen til Hopsjøen der de spilte på scenen under Sommerbåtens besøk på øya.