Dolmsundbrua er som tidligere nevnt forsinket med over ett år frem til sommeren 2016, uten at vegvesenet har villet gå i detalj om hvorfor brua er forsinket. Brua skulle egentlig ha vært ferdig i mai i år, men nå er oppdatert status at brua åpnes i mai 2016.

- Som tidligere nevnt har vi hatt litt trøbbel med fremdriften på Dolmsundbrua. Det så ikke særlig lyst ut helt frem til påske heller, men nå har NCC etter litt press fått skikk på fremdriften. De har endret skiftordningen slik at de har folk på i rett tid, og har tatt igjen mye av forsinkelsen, sier Steinar Johansen, prosjektsjef for Dolmsundbrua.

Kan åpne enda litt tidligere

Betongarbeidene er antagelig ferdig ut på vinteren. Da har brua et betongdekke som er kjørbart, selv om membran og asfalt ikke er lagt enda, noe som er avhenging av varmere vær.

- Det vil si at vi har under vurdering at vi kan sette på trafikk litt tidligere også. Men da må vi stenge brua igjen ut på vårparten for å legge på membran og asfalt. Men det blir fortløpende vurdert hva som er fornuftig, sammen med veieier fylkeskommunen, sier Johansen.