- Vi på Frøya videregående skole og fylkeskommunen forøvrig, har bestemt oss for å ha fokus på økt fysisk aktivitet, og et bedre og sunnere kosthold. Vi ser at det er behov for det, både hos dere elever og hos oss voksne. Det samme ønsket om økt hverdagsaktivitet og sunnere, sterkere og sprekere ungdom - deler også Frøya kommune og ikke minst skolehelsetjenesten med oss, sa restaurant og matfaglærer Ellen Johansen til elevene.

Denne dagen var også en bli kjent dag, der elevene ble blandet i grupper som rullerte på 15 ulike poster. Der fikk de informasjon om ulike temaer innen kosthold og helse, men fikk også teste sine kunnskaper om både mat, helse, natur og geografi. Bueskyting og styltegåing var blant de fysiske aktivitetene elevene fikk bryne seg på.

Delte oppfatninger

Blant elevene var det litt blandede meninger om temaet.

- Jeg synes ikke jeg har bruk for det. Jeg trener ikke, men jeg synes jeg har grei nok form. Og maten trenger jeg ikke tenke på. Jeg bor hjemme og spiser det jeg får til middag, sier Markus Hammervik, som går førsteåret på TIP.

Helse: Helsesøster Birgit Langøigjelten informerte om skolehelsetjenesten.

Mikal Nervik er av en annen oppfatning.

- Jeg trener aktivt skiløping, så trening og kosthold er en viktig del av hverdagen. Da føler jeg at jeg får ut en del av rastløsheten og klarer å fokusere mer på skolearbeidet.

Han må sørge for sin egen mat etter at han flyttet på hybel.

- Kostholdet er en større utfordring nå, Før fikk jeg servert middag hjemme av mamma eller pappa. Men jeg prøver så godt jeg kan å spise sunt, sier Mikal som går naturbruk.

Naturfag: Ved posten til naturbruk fikk elevene teste sine kunnskaper om dyreliv på land og til sjøs.

- Ikke bare et stunt

Til lunsj fikk elevene et eksempel på sunn og god mat, med grillet laks og salat, og ulike smoothies og frukt til dessert.

Og Ellen Johansen lover at det ikke bare blir med denne dagen.

- Dette er ikke et stunt. Kosthold og aktivitet er noe vi vil jobbe med hele året.

(Se flere bilder i karusellen helt øverst i artikkelen)