- Jeg har flere hjertesaker, men er spesielt opptatt av det det frislippet som regjeringen er i gang med både når det gjelder arbeidstider i butikker og arbeidsmiljøloven generelt, sier Harald Lassen, som står på 6. plass på Frøya Arbeiderpartis liste til kommunevalget.

Lassen har møtt i kommunestyret to perioder tidligere, en som fast representant og en som vara, men har vært ute av lokalpolitikken de siste åtte årene. Han har hele tida jobbet i butikk: på Coop Orkla Sistranda og som daglig leder på Coop Orkla Nordskaget, før han nylig startet som daglig leder på Servicebrøgga på Siholmen. Nå er han klar for comeback i kommunestyret, og med partiets gode måling som blir presentert i dag, er det gode sjanser for at han får plass i kommunestyret.

- Frøya kommune har sagt at de ikke skal fire på arbeidsgiverpolitikken, selv om regjeringen åpner for endringer med midlertidig ansatte. Jeg vil jobbe for at det skal stå fast, og at ansatte i Frøya kommune skal ha den tryggheten. Regjeringen argumenterer for at det skal bli lettere å komme i arbeid med de nye endringene, men jeg har ingen tro på at det blir flere ansatte av den grunn. Vi kan ikke fire på de godene som arbeiderbevegelsen har jobbet fram, sier Harald Lassen.

- Som butikkmann er jeg også opptatt av å hindre frisleppet av åpningstider i butikker. Vi bør fortsatt ha en dag i uka som hovedsaklig er fridag, eller en annerledesdag. Når dette først åpnes opp, tror jeg ikke det bare blir en eller annet matbutikk som holdes åpen. Det vil spre seg og få konsekvenser for andre yrker, sier Harald Lassen.