Frøya fotballklubb vet ennå ikke om de klarer å stille seniorlag kommende sesong. Det var froya.no som først meldte dette.

- På papiret har vi per i dag ikke nok spillere, men Frøya FK er påmeldt spill i femte divisjon. Vi ønsker for alt i verden å stille med et seniorlag og skal gjøre det vi kan for å klare det, forteller sportslig leder Ronald Sandvik til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Vi tar en opptelling og vurdering i månedsskiftet februar-mars. Framover får vi bruke tiden godt og fokusere på aktuelle spillere som fortsatt er i tenkeboksen. Det er gjerne slik at spillerne vil lukte litt gress igjen før de bestemmer seg. Det er opptil folk hva de selv ønsker, men tilbudet er der.

Å ta i bruk juniorspillere er et alternativ.

- Men vi ønsker ikke å havne i samme situasjon som i fjor hvor vi trakk G19-laget for å få nok spillere til A-laget. Det resulterte i at A-laget nærmest ble et juniorlag å regne. G19 skal få rendyrke det å spille G19-fotball.

Sandvik legger til at de har gjort en treneravtale med to personer til seniorlaget.

- Navn på disse blir offentliggjort når vi har avklart om vi har nok spillere kommende sesong.

God rekruttering

Sandvik sier fotballklubben ønsker å bygge opp et godt tilbud til de som virkelig vil spille fotball på seniornivå.

- Seniorfotballen må det jobbes videre med, men Frøya FK har mye bra på gang. Fotball konkurrerer mot utrolig mange ulike aktivitetstilbud på Frøya, men rekrutteringen er formidabel. Det er ekstra gledelig at vi har et såpass stort G13-lag i år og andre unge lag på vei oppover.

Noen generasjoner er det mindre aktive fotballspillere, det går i svingninger, legger Sandvik til.

- Det er lite vi får gjort med akkurat det annet enn å gjøre fotballen så attraktiv som mulig. Frøya FK skal ha et godt tilbud til alle, blant annet ser vi at jentefotballen har hatt en kjempefin utvikling. Vi har vel heller aldri opplevd en såpass stor rekruttering på trenersiden. I helga ble det gjennomført et trenerkurs og da dukket det opp 35 personer fra Frøya.

Et tettere fotballmiljø

Med ny storhall på Frøya og topp fasiliteter for å trene og spille fotballkamper, skulle dessuten alle forhold ligge til rette for god rekruttering videre.

- Fordelen er at fotballmiljøet nå går inn samme dør og er fysisk tettere på hverandre. Det åpner for at man kan samarbeide og trene sammen om man ønsker det i storhallen.

Om noen år har Frøya FK bygget opp en bredere stamme med aktuelle spillere slik at de ikke stående å vingle om det blir A-lag eller ikke, mener Sandvik.

- På Hitra slet de også i en periode, men de klarte å bygge seg opp. Det skal vi få til på Frøya også. Det trengs at noen nye krefter trår til og jeg føler vi er inne i et slikt skifte nå. Det er mye positivt på gang i Frøya FK.