Åtteåringen Juliano Rags, med eierinteresser fra Frøya, var i går kveld tilbake som den store vinnerhesten vi kjenner ham som. Etter langvarig skadeavbrekk, vant superhesten i Paris.

- Etter et løp i køen avsluttet norske Juliano Rags som en vind over det lange oppløpet på Enghienbanen i Paris onsdag ettermiddag. Åtteåringen vant lett, og tjente inn 29.250 euro til sine eiere som bor i Trøndelag. I sulkyen satt Yann Lorin, mens det er Fabrice Souloy som trener. Vinnertiden ble 1.15.6/2900 meter, skriver rikstoto.no

Premiepotten i Paris tilsvarer rundt 280.000 norske kroner.

Stjerne i hestesporten

Juliano Rags er tidenes raskeste norskfødte hest og har kjørt inn over 2,5 millioner kroner i premiepenger, ifølge svenske Aftonbladet. Juliano Rags er delvis eid med en sjettepart av hamarvikingen Peder Grøtte og var i mange år trent og kusket av Noralf Pallin Brækken.

Stjernehesten ble i 2014 flyttet til trening hos trener Fabrice Souloy i Normandie i Frankrike. Hesten har i lang tid vært ute med skade .

Eierskap i bursdagsgave

Grøtte har tidligere fortalt lokalavisa Hitra-Frøya at han fattet interesse for hest da han som 20-åring fikk deleierskap i en hest i gave fra sin bestefar. Siden har det blitt eierskap i flere hester, men ingen som har gjort det så bra som Juliano Rags. Hesten var i 2014 invitert til Elitloppet på Solvalla i Sverige som eneste norske hest på mange år. Hingsten har vunnet Norsk Travderby og deltatt i Oslo Grand Prix