Denne sesongen har det kommet på plass et samarbeid i håndballen mellom Frøya og Hitra. I jenter 15 er det tt samarbeidslag, og i jenter 16 er det ett partnerskap. Frøya er her satsingsklubben og Hitra partnerklubb (det er ikke lov med samarbeidslag på dette nivået). For å være partnerklubber må laget meldes opp til det høyeste nivået i landet. Det høyeste nivået for jenter 16 er den landsomfattende Bring-serien der de 48 beste lagene i landet kommer med. Region Midt-Norge får 8 eller 9 plasser i Bring-serien. Nå har Frøya kommet igjennom det første nåløyet. I helgas kvalifisering i Orklahallen slo jentene etter tur Ranheim 29-13, Sverresborg 28-17 og Rival fra Molde 33-13 . Dermed var Frøya og Klæbu sikret plass i Regionserien før det innbyrdes møte søndag ettermiddag.

- Fram til jul skal alle lagene møtes en gang og da vil de 8 eller 9 første på tabellen bli tilbudt plassene i Bring-serien etter jul. Målet til jentene er helt klart, de ønsker å bli det første laget fra øyregionen som når det høyeste mulige nivået i landet! Dette er jenter som er villige til å ofre mye for å nå målet sitt. De har håndballaktiviteter i snitt 6 ganger i uken under sesongen. I tillegg trener de styrke og kondisjon utenom de faste håndballtreningene, forteller lagleder Øystein Claussen.

- Det kommer til å bli mye god håndball å se denne sesongen. For de lagene som samarbeider vil kampene i Regionserien gå i Frøyahallen. Samarbeidslaget i jenter 15 vil derimot spille sine kamper både på Hitra og Frøya. Vi håper at dette samarbeidet fører til at flere lag etter hvert klarer å kopiere bragden til 2000-årgangen, forteller Claussen.