Onsdag ettermiddag og kveld ble det arrangert cup for de minste på Hitra Idrettspark. Rundt et par hundre spillere med felles interesse møtte opp for å utfordre hverandre, og fikk prøvd formen før sesongstart.  Klokken 17:30 ble de første kampene blåst i gang, og kamper rullet videre utover kvelden til rundt klokken 20:30.

Frøya IL-spilleren Jaroslavs Jakovlevs er en av mange som deltok i kveldens cup. Han har klare mål for fremtiden, og tror at cupen hjelper han på vei.

- Lever fortsatt fotballdrømmen?

- Ja! Drømmen er å få spille for Barcelona eller Rosenborg, sier en ivrig Jaroslavs, og legger til en teori om at trening er veien til drømmen.

11-åringen mener cupen fører til frisk og god luft til mange, og at opplegget var kjempebra. Så langt under cupen har han scoret ett mål, noe han er svært fornøyd med.

Cupen ble arrangert av Hitra IL, og det er de som har stått for kampoppsett, kiosksalg og gjennomføring. På de seks oppmarkerte fotballbanene på hovedbanen (og fire mindre på lillebanen), spilte alle Hitra og Frøyas lag mot hverandre. Cupen inviterte alle knøtte-, miniputt- og lilleputtspillere til å delta. Til sammen 48 lag stilte, og hvert lag var med på å lage perfekt fotballstemning på Hitra Idrettspark. Både store og små føtter fylte fotballskoene, og banket inn mål for sitt lag. Med like engasjerte foreldre og trenere jublende langs linja, ble det ekstra lett å putte lærballen i kassa.