Hitra kommunestyre har enstemmig godkjent å selge et område ved Kvenvær oppvekstsenter til Vest-Hitra idrettslag. Prisen er satt til ei krone.

Området ble tidlig på 1980-tallet opparbeidet til håndballbane og brukt som det i mange år framover. Det er kommunen som eier området på rundt 2 mål, og idrettslaget har hatt bruksretten. I de senere årene har det imidlertid blitt brukt som deponi for anleggsfirmaet Foss Helsø AS. Idrettslaget har leiekontrakt med firmaet, og Hitra kommune har bekreftet at kommunen ikke har noen innvendinger mot at denne avtalen med idrettslaget fortsetter.

- Leieinntekter tilfaller i dag idrettslaget med en sum på kr 1.000 pr år ifølge avtalen mellom idrettslaget og Foss Helsø AS. Det vil i så fall ikke medføre noen endring hvis eiendommen skjøtes over på Vest-Hitra Idrettslag. Fordelen med å skjøte over eiendommen til idrettslaget er at det oppnås avklarte eier- og leieforhold for fremtiden der kommunen ikke er en part. Det er mottatt spillemidler på eiendommen på kr 70.000 i 1981. Anlegg fra dette tidspunktet må brukes til det formålet det er søkt spillemidler til i 30 år. Dette betyr at håndballbanen ikke er underlagt krav om bruk utfra regler om spillemidler, skriver rådmannen i sin vurdering til politikerne.

I kjøpsavtalen med kommunen må idrettslaget godta at kommunen får en forkjøpsrett lik salgssummen på 1 krone dersom man skulle ønske et videresalg av området. Endelig utkast til avtale mellom kommunen og idrettslaget skal legges fram for formannskapet.