Det er fortsatt nesten en måned til håndballserien dras i gang. Men på Frøya er herrelaget allerede godt i gang med oppkjøringen. I løpet av de to sesongene Frøya IL har stilt herrelag, har man gradvis bygget et lag som nå er kommet dit at de har ambisjoner om å hevde seg. En kjernegruppe har holdt treningene i gang gjennom sommeren, og når man nå drar i gang treningene for fullt, ser trener Maciej Karpinski konturene av et lag som kan hevde seg godt i fjerdedivisjon.

- I år blir det ekstra artig

- Vi har mistet noen spillere, men vi har også fått tilbake noen. Blant andre er Robin Norheim på vei tilbake til oss. Vi har en gruppe med spillere som er gode nok til at vi skal kunne etablere oss i øvre del av tabellen, og kanskje kjempe helt i toppen, sier Karpinski.

- Gutta er veldig innstilte på å satse. Flere snakker om at de vil gå for opprykk. Og det er veldig artig det som skjer rundt herrelaget. Det er aldri så mye trøkk i hallen her som når herrelaget spiller, noe som vi og spillerne merker. Og i høst tror jeg det skal bli ekstra artig, sier assistenttrener Astrid Fossmo.

Stiller ti lag i serie

Selv om herrehåndballen er relativt fersk i Frøya IL, er håndballtradisjonen sterkt. Når alle nå er kommet i trening i løpet av denne uka, er det mot en sesong der Frøya IL stiller hele 10 lag i aldersbestemt og senior.

Rekordungt damelag

Frøya stilte med et svært ungt damelag i 3. divisjon i fjor. Sesongen endte med nedrykk til fjerde, og trenerteamet ønsker ikke å skape forventninger om at laget skal kunne hevde seg i teten der.

- Det er et veldig ungt lag, sier trener Øystein Claussen.

19-åringene, med Trude Larsen og keeper Ulrikke Karlsen i spissen, er borte, og Frøya kommer til å stille med et lag hovedsaklig bestående av 16 til 18-åringer i dameserien.

14-åringer i byserie

Frøya Il har i aldersbestemte lag hatt en rekke gode årganger. Og spesielt har årgangen som nå skal spille i jenter 14 markert seg med sterkt spill og resultater i serie og cuper. For at disse skal få sterk motstand, har Frøya IL fått lov til å melde opp ett jenter 14-årslag i byserie, slik at de kan spille mot de sterkeste trondheimslagene. Disse vil bli trent av dametrener Øystein Claussen.

Dette betyr at Frøya IL stiller to jenter 14-lag: ett i den regionale serien og ett i byserien.

Frøya kommer til å stille følgende lag i år:

Rekrutt/ G 10/  J 11  /J 12-13  /J 14 * 2 / G 14 / J 16 /Damer / Herrer