6-8. februar skal G16-keeperen til Hitra besøke Lerkendal.

- Gjennom besøkene på Hitra og Frøya i fjor, fikk vi sett på en del spillere. Derfor vil vi invitere Reidar Holmen til å trene med U18 laget til RBK. Her får han prøve seg mot noen av de aller beste spillerne i Norge i den aldersklassen, og forsøkt seg litt på dette nivået, forteller Tore Grønning som er utviklingssjef i Salmar-akademiet i Rosenborg.

Daværende RBK-trener Per Joar Hansen uttalte i fjor sommer til lokalavisa at det ikke var utenkelig at det kom til å bli en RBK-spiller fra øyregionen en gang.

- Hva er det som gjør at Holmen får sjansen til å prøve seg?

- Han er en spennende keepertype som vi har oppdaget gjennom besøkene vi har hatt på øyregionen, som gir oss muligheten til å se enda nøyere på talentene her ute, svarer Grønning.

- Jeg er veldig spent

[M]

- Jeg er veldig spent og det blir gøy å få prøvd seg på et nytt nivå. Jeg kjenner et par stykker som er på U18 laget allerede, så det er greit å ha noen man kjenner der, sier Reidar Holmen.

-Kunne du tenkt deg å være RBK-keeper en dag?

- Å stå i mål for RBK hadde selvsagt vært kjempegøy, men det er et stykke dit ennå, svarer han.

- Hvem har du som forbilde?

- Det må være Manuel Neuer fra Bayern München. Han er helt klart verdens beste keeper. Jeg må nok jobbe en del med fotarbeidet mitt for å matche han ja, ler Holmen.

- Må fortsatt jobbe hardt

Grønning at talenter som får sjansen til å trene med lag som RBK U18 må bruke opplevelsen til å bli enda bedre.

- De må bare stå på hardt og jobbe for å bli bedre for konkurransen er knallhard, oppfordrer utviklingssjefen.

Hitra G16: Øverst fra venstre: Reidar Holmen, Mantas Petruska, Jan Even Forsnes, Jonas Wyrva, Sindre Jamtøy, Odin Rømuld, Jørgen Angelvik og Mads Røvik. Foran fra venstre:  Rikard Melhus, Bjørn Robert Johansen, Henrik Lervik, Tommy Meland, Johan Slåttavik og Markus Stadsvik