De 16. Island Games (øylekene) ble lørdag kveld offisielt åpnet i et stort utøver- og folkearrangement i St.Helier, hovedstaden i Jersey. Med nær 3.000 utøvere, 1.000 frivillige og 14 idretter, er dette den største utgaven i øylekenes trettiårige historie.

- Jersey 2015 er faktisk det største idrettsarrangementet i verden i år, sa Jerseys ordfører da den offisielle åpninga ble foretatt.

Troppene fra Hitra og Frøya var selvsagt tilstede under festen, som ble innledet med et langt opptog gjennom byen og inn i en stor park, der alle øyene ble ønsket velkommen og presentert foran publikum.

Flaggbærere for våre tropper var golferne Martin Nilsen (Frøya) og Odd Martin Heggvik. En viktig del av seremonien er også den tradisjonsrike vann-blandingen, der alle 24 deltakerøyene har med vann hjemmefra. Vannet blandes som en symbolsk understreking av lekenes slagord: "bringing islands together".

De som hadde fått det ærefulle oppdraget å være vannbærere fra Hitra og Frøya, var volleyballspilleren Anna Østmark Andersen (Hitra) og halvmaratonløperen Sara Eline Gaasø (Frøya).

Åpningsseremonien bestod videre av taler fra offisielle representanter, underholdning fra scenen og et stort slipp av konfetti mot slutten.

De 14 idrettene starter sine konkurranser søndag.

Utøvere fra Hitra og Frøya skal i dag konkurrere i halvmaraton (damer og herrer), pistol (herrer), friidrett (herrer) volleyball (damer), sykkel (herrer) og fotball (herrer). De kommende dagene skal våre utøvere også konkurrere i fotball (damer), rifle (herrer), leirdueskyting (herrer) og golf (herrer).

Hitra og Frøya har henholdsvis 85 og ni utøvere og lagledere på Jersey den kommende uka.