Rune Lossius og Nils Jakob Athammer Kjølsø hadde bare løpt hver sin halvmaraton før de søndag tok fatt på den 21 km lange løypa i Jersey. Det var på henholdsvis Hitra og Bermuda for to år tilbake.

Og treningsgrunnlaget er 5.000- og 10.000-metere heller enn halvmaraton. Forventningene til løpet under øylekene på Jersey var derfor ikke av de høyeste. Likevel bør de være godt fornøyd etter at begge satte nye personlige rekorder.

Nils Jakob løp på 1:22:17, noe som er omlag tre minutter raskere enn forrige gang. Han ble nr 23 i Jersey. Rune ble klokket inn på 1:30:25, som er omlag sju minutter raskere enn første halvmaraton. Det ble det 31.plass av.

- Det var ei tung løype med mange bakker. Og når det først ble flatt, var det motvind, forteller Nils Jakob.

Vinneren løp på 1:07:16.

- De tre-fire første på resultatlista her driver toppidrett. Vinneren fra Bermuda kunne for eksempel vunnet NM, sier guttene, som helst kunne sett at øylkekene hadde hatt flere øvelser på asfalt eller terreng.

- Grunnen til at vi løper halvmaraton her nede er at dette er det eneste gateløper. Resten går på friidrettsbane. Vi kunne tenkt oss flere løp på asfalt eller terrwng, men i verden er det bane og halvmaraton som er det store, forteller guttene, nokså slitne i beina.

Hitra har også hatt en 800-meterløper i aksjon søndag. Odd Bjørnar Jobotn tok fjerdeplassen i sitt kvalifiseringsheat med tida 2:11, men det holdt ikke til å gå videre i konkurransen. Odd Bjørnar medgir at det ble tøft å henge på de raskeste.

- Der de koser seg, sliter jeg. Når jeg tar i, flyter de bare videre. Når de beste rykker fra mot slutten, klarer jeg ikke henge på, sier Jobotn.

Mandag kveld løper Emil Melting 5000 meter, mens de tre andre friidrettsutøverne ikke skal i aksjon før på onsdag. Da skal de løpe 400- og 1500-meter.

- Jeg vil prøve å få en god god følelse. Dette er vanskelige øvelser for en landeveisløper som meg. Dette blir det første løpet med piggsko i år, sier Nils Jakob.

Odd Bjørnar Jobotn tok fjerdeplassen i sitt kvalifiseringsheat. Det holdt ikke til finale.