Øylekene , fotball damer, Hitra-Grønland: 6-1

Med kjempeseieren 6-1 på St. Paul stadion mandag ettermiddag er Hitras damelag allerede klar for mellomrunden, siden motstander Grønland også tapte mot Jersey i går.

Lagene fulgte hverandre resultatmessig til 2-1. Deretter kom den berømte ketchup-effekten og Hitra banket inn både 3-1, 4-1, 5-1 og 6-1 på kort tid mot slutten.

Midt i all viraken og jubelen, klarte trener Roger Sørensen å sette dagens seier i en sammenheng:

- åh herregud! Dette tar på for en gammel mann... Dette er det første laget i Hitras og Frøyas historie som er i mellomrunden i øylekene, sier han mens slitne og lykkelige damer ligger spredt på det varme gresset på Jersey.

- Vi var og så på Jersey og Grønland i går, og spilte på de svakhetene vi så Grønland hadde. Det vant vi på gjennom enorm laginnsats. Jeg er stum av beundring, sier Sørensen.

Høyt press

Kampen startet noe uryddig og upresist fra begge lag. Hitra kjørte med høyt press, og det var ofte tilfeldigheter som avgjorde om det ble sikre eller tilfeldige klareringer.

2-1 kom tidlig i andreomgang, da var Kristin J fristilt ved dødlinja. Et innlegg/forsøk på skudd gikk til retur, som Lina Selvåg sikkert satte i mål.

Da håpet Hitra-publikummet at overtaket var tilbake. I stedet gikk kampen inn i en periode der Grønland var sterkest og mest presise - dog uten å klare å score (ett mål ble annullert etter dytting i feltet).

Ketchup...

Men så kom altså ketchup-effekten det siste kvarteret. Først ble Nina Antonsen spilt fri, hun satte ballen rolig til side for keeper og 3-1.

Minuttet senere dribler Kristin Jørgensen seg fri igjen og sørger for 5-1, mens et innlegg fra samme Kristin til Lise Røvik sørger for 6-1 seier rett før full tid.

Neste kamp for Hitras damelag er mot Jersey på onsdag.