Odin Øverland Rømuld (17) er eneste syklist fra øyregionen under Øylekene på Jersey. Tirsdag formiddag går fellesstarten i landeveisrittet, en 14 km løype som følger samme trasé som en av Tour de France-etappene tilbake i 2010. Løypa, som består av mange bakker, smale veier og mye svinger, skal Odin og de andre rytterne sykle åtte ganger.

- Jeg tror det blir hardt. Det er smale, svingete veier her, så det blir viktig å være der når det skjer, sier 17-åringen fra Melandsjø. Han har ladet opp til øylekene med å sykle junior-nm. Hvordan konkurransen blir på fellesstarten i Jersey, er vanskelig å si fordi konkurrentene er ukjente for Odin.

- Farten kan bli høy, men jeg er litt usikker på hvordan det kjøres her sammenlignet med i Norge, sier Odin, som også er spent på overgangen fra trøndersk sommer til Jersey-temperatur.

Måtte bryte

- Formen er bra, men jeg er spent på hvordan jeg takler temperaturen. Der er meldt 31 grader tirsdag. Jeg har jo egentlig begynt å bli ganske flink til å sykle i regn nå, så det passer sånn sett litt dårlig, sier Odin med et smil.

Litt mindre smil var det underveis i søndagens temporitt. Ette kun fem-seks kilometer måtte unggutten bryte på grunn av at sykkelen ble ødelagt.

- Jeg følte jeg var i godt driv fram til jeg måtte bryte, forteller han.

- Nivået på de beste er bra, men ikke bedre enn jeg er vant med. Jeg ble ikke skremt, men fortsatt er de veldig gode.

- Målsettiinga på fellesstarten?

- Jeg er som sagt usikker på nivået, men topp ti må være greit, sier han.

Yngst

Odin er feltets yngste rytter. Og som junior sier reglene at han må stille med annen type gir-utveksling enn seniorene han skal konkurrere mot.

- Det er ingen fordel i de bratte nedoverbakkene, og det er også lite svinger inn mot mål. Da har seniorene mer å trø på med, sier Odin.

Pappa og mekaniker Kåre tror 17-åringen kan ha gode sjanser til en god prestasjon tirsdag.

- Det er en del bratte bakker her. En del av konkurrentene har mye muskler å dra på, så det er ingen fordel i oppoverbakkene. Klarer han å henge med noen runder, ja da ..., sier Kåre og lar forventningene henge i lufta.