Emil Melting regner seg egentlig som fotballspiller, men syns også der er artig å løpe og er medlem av Hitra friidrettsklubb. Derfor deltar han i begge idrettene under øylekene på Jersey. Søndag spilte han fotballkamp mot Falklandsøyene, og mandag kveld løp han 5.000 meter.

- Det var artig å konkurrere. Jeg har aldri løpt på bane før, forteller Melting. Hitterværingen forteller at arrangøren stusset litt da han troppet opp til løpet med joggesko.

- Det var litt vittig. Før start måtte vi inn for sjekk av piggene i piggskoa. Jeg har ikke piggsko, så jeg løper i joggesko. Det forsto de lite av, forteller Melting og ler.

5.000-løperen hadde som mål å se 16-tallet på tidtavla. Det holdt sånn akkurat ikke.

På grunn av sykdom i forkant av lekene mistet Melting halvannen uke trening i oppkjøringa, og han tror det har litt å si for sluttresultatet.

Vinnertida var 14:29 og fire mann kom inn på under 15 minutter. De karene hadde neppe en fotballkamp i beina fra dagen før.

- Det var flere som var overrasket da jeg sa jeg også spiller fotball, forteller Melting, som ble slått med 8 hundredeler i spurten om sisteplassen i heatet.

Tirsdag kveld skal Melting igjen spille kamp for Hitras herrelag i fotball.