Odin Øverland Rømuld fikk en kjempegod start i fellesstarten på landeveisrittet under øylekene på Jersey i dag. Etter to runder (av åtte a 14 km) lå 17-åringen helt i tet. Etter ytterligere to runder hadde en gruppe på fem dratt et par minutter i fra, men Odin førte fortsatt an i hovedfeltet.

Men etter drøyt halveis i rittet fikk han en punktering i bakhjulet. Ingen uvanlig hendelse i seg selv, men junioren måtte vente veldig lenge før servicebilen fikk gitt hjelp. Hitterværingen lå på dette tidspunktet i løpet fortsatt meget godt plassert i hovedfeltet, men mistet dermed muligheten til en god plassering.

- Tabbe

Far og mekaniker Kåre Rømuld kaller det en arrangørtabbe.

- At man får en punktering, er til å leve med, det er helt vanlig. Men at ikke servicebilen med Odins hjul er tilstede når han ligger godt an i hovedfeltet, det er frustrerende, sier Kåre Rømuld. Ifølge Kåre har dommerne innrømmet tabben og etter målgang plassert Odin med tid lik hovedfeltet. En mager trøst på en dag gutten følte seg i god form.

- Odin følte seg fin og ville være med inn og kjempe om sjetteplassen, forteller Kåre.

Skuffet

Etter uhellet var Odin over sju minutter bak teten og sjanseløs på å hevde seg. Han var tydelig skuffet og motløs de siste rundene inn mot mål, men var sporty og fullførte under stekende hete på Jersey.

Odin forteller at servicefolkene beklaget at de ikke fant hjul som passet.

- Normalt tar det bare 30 sekunder å skifte er hjul hvis alt er på plass. Men nå havnet jeg flere minutter bak og det ble for mye til å kunne kjøre seg opp igjen, forteller han.

17-åringen har et gateritt igjen på programmet i Jersey.