Golferne fra øyregionen avslutter fredag en firedagers konkurranse under øylekene på Jersey. Med konkurrenter fra hele verden, som stort sett alle har langt mer fasjonable treningsfasiliteter, er det vanskelig å hevde seg i toppen. Men det hindrer ikke øyværingene i å finpusse konkurranse-instinktet. Med hitterværinger og frøyværinger på tur sammen, blir det naturlig nok en innbitt kamp om de interne plasseringene.

Kjemper hardt

- Her kjempes det hardt mellom Hitra og Frøya, det er ikke til å stikke under en stol, sier Martin Nilsen og smiler. Det kan han også tillate seg. For etter tre ferdigspilte dager, leder gruppas eldste spiller fortsatt.

- Hehe, gamlegubben er på topp, sier Nilsen og ler igjen. Stemninga er god. Og også fordi Frøya torsdag passerte Hitra i den lag-interne konkurransen. Godt hjulpet av storspill fra Daniel Holmgren, som torsdag spilte best av samtlige.

- Jeg må berømme Martin, som som 67-åring leder an. Det er imponerende at en så godt voksen mann spiller så bra. I dag fulgte jeg ham til døra, men i går var han best, sier Roger Athammer til lokalavisa onsdag kveld.

Golftroppene våre består av

Frøya: Pål Stensen, Daniel Holmgren og Martin Nilsen.

Hitra: Roar Letnes, Roger Athammer, Odd Martin Heggvik og Jan Kristoffersen.

Flott bane

De er alle imponert over de flotte baneanleggene Jersey kan by på. Golfbanene ligger meget naturskjønt til og er meget velholdt og også eksklusive. Den ene banen det spilles på - Royal Jersey Golf club, er det i følge Roar Letnes visstnok 20 års ventetid på medlemskap.

- Og så tar de 200 pund per år i avgift for å stå på venteliste, sier hitterværingen, som debuterer som deltaker på øylekene i år.

- Jeg er nybegynner i denne sammenhengen. Her blir vi oppropt med navn og klappet fram, det gjør noe med nervene når det blir din tur da. Men det er veldig artig å være med, sier Letnes.

Jersey-banene er også veldig krevende å spille, forteller øyværingene.

- Vanligvis blir vi fordelt i flere klasser etter handikap, men her er det kun antall slag som teller. Alle mot alle. Sånn sett er det tøft å hevde seg, men man får jo prøvd seg, sier Athammer. Nilsen er enig:

- For oss handler øylekene også om å se hvilket nivå de aller beste er på og hva vi må hjem å trene på, sier han.

Athammer sier han spilte dårlig tirsdag, men at onsdagen ble en veldig opptur. Ikke minst fordi han var nær ved å ta en Hole-in-one.

-Jeg ble fortalt at ballen trillet langs kanten på hullet. Hole-in-one har jeg aldri hatt, så det ville vært eventyrlig, sier Athammer.

Også Nilsen er godt fornøyd med sin egen innsats foran fredagens avsluttende runde.

- Jeg sa på forhånd at jeg kan tenke meg å komme inn blant de seksti beste av noen og åtti startende. Etter tre runder ligger jeg på 62. plass. Jeg spilte bra onsdag. Går det like bra fredag, er målsettinga innen rekkevidde, sier han.

Nilsen er også veldig godt fornøyd med øyværingenes innsats og resultater.

- Vi sitter alle med følelsen av at vi har gjort det beste vi kunne. Dessuten har vi det fantastisk sammen, sier Nilsen.

Og status i lagkampen? Status før fredag og siste runde er at Frøya leder med 23 poeng.

- Det blir en hard kamp, sier gruppas eldste og smiler lurt.

Rogher Athammer og Maryin Nilsen