Etter at terrortrusselen mot Norge ble kjent i går, har fotballarrangementet Norway Cup vært nevnt i media som et potensielt terrormål. Frøya FK stiller med ett lag til cupen i år, gutter 16.

Fotballtrener Per Ove Espnes forteller at terrortrusselen ikke har vært et tema for Frøyalaget, som drar til arrangementet nå på lørdag.

- Politiet har gitt arrangørene grønt lys, så vi stoler på det, forteller Espnes.

Ikke bekymret

Espnes har ikke mottatt bekymringsmeldinger, verken fra foreldre eller spillere. Det har heller ikke vært spørsmål om laget skal dra eller ikke.

- Terrortrusselen har ikke vært et tema eller noe vi vil sette fokus på, forteller treneren.

- Prøver å unngå de mest sentrale stedene

Espnes har ikke vært i direkte kontakt med arrangørene.

- Det ble sendt ut pressemelding i går etter Norway Cups møte med politiet. Der sto det at arrangmentet skal gå som planlagt, og vi forholder oss til det arrangørene har sagt, sier trener Espnes.

Likevel har de tatt noen forholdsregler.

- Vi skal kjøre vår egen buss og vi skal bo utenfor sentrum, på Skøyen. Vi skal også prøve å unngå de mest sentrale stedene i Oslo, forteller Per Ove Espnes.

Økt beredskap

Alle politidistriktene i Norge har satt inn økt beredskap, og det er også økt vakthold rundt de viktigste stedene og bygningene i Norge, slik som Slottet og Stortinget. Norway Cup er meldt å være en av de viktigste terrormålene. Fra Trøndelag har over 30 lag meldt seg på.

Tore Østlie, ansvarlig for kampoppsett i Norway Cup, sier til Adresseavisen at det ikke er noen lag som har meldt seg av så langt.