- Det er mye mer bekvemt, og det er heller ikke stor forskjell i pris, sier guttene når lokalavisa Hitra-Frøya møter dem i Oslo. Flere av guttene har vært med på verdens største fotballturnering tidligere. De er ikke i tvil. Nå koster turen laget oppunder 50 000 kroner for 15 spillere. Med vanlig deltakerkort og overnatting på skole ville de spart rundt 10 000 kroner.

- Vi får mer igjen for pengene på denne måten, oppsummerer de. Frøya-guttene har hatt fine dager i hovedstaden. Det eneste som mangler så langt er poeng. I lagets første kamp ble det 5-1 tap for Sykkylven.

- Veldig skuffende. Vi spilte elendig, oppsummerte trener Per Ove Espenes. Kristian Selbekk scoret. Ellers var det et stykke mellom høydepunktene for de lokale guttene.

Det er fremdeles varmt i Oslo. De første dagene har det vært overskyet. Men gradestokken har likevel vist over 30. -Når vi skal prestere i varmen er det en klar fordel, understreker guttene.

Lite Ekeberg

Frøya spiller ikke på Ekeberg i sine to første kamper. Siden de bor på hotell og heller ikke har kjøpt deltakerkort er laget lite på sletta.

- Vi har god tradisjon for vårt valg. Vi spiser i sentrum, og veldig mange av serverdighetene vi har planer om å delta på er også nærmere her vi bor nå, sier trener Espnes.

Frøya reiste til Oslo i minibuss.

- Vi har jobbet mye for å få finansiert turen, sier guttene.

Har ambisjoner

- Etter tapet i første kamp kan det bli vanskelig å nå a-sluttspillet. Går vi til trøsteturneringen bør vi kunne gjøre det skarpt, understreker trener Espnes.

Ved siden av Sykkylven er Frøya i pulje med Giv Akt og sterke Frigg.

- Vi har ambisjoner. Norway Cup er mye mer enn fotball, men det er likevel artig å gjøre det godt, avslutter guttene.

Øverst fra venstre; Kristoffer gaasø, Håkon s Gulbrandsen, Aleksander Prestøy, Stian Kristiansen, Jarle hogstad, Sander Nilsen, Kristian Selbekk, Andreas Måsøval, Bjarne Sørdal, Trygve Tverli, Arne Reppe, Christian Sande, Daniel øyen, Ulrik Vikan, Øyvind Høgseth.