Som en del av planen for storutbygginga av den nye barnehagen i Fillan, er også veien som tidligere har hatt gjennomgangstrafikk rett forbi barnehagen, nå stengt. Det skjedde tidligere i august. Sist mandag morgen åpnet den nye 3-avdelings barnehagen dørene for unger og foreldre for første gang.

- Postveien er stengt i toppen av "barnehagebakken", like nedenfor avkjørsel til Hitra borettslag. All leveranse til Fillan barnehage og Fillan grendahus vil i framtida skje fra Stadionveien og inn på Postveien, mens besøkende til Hitra borettslag (Blåfjell) må kjøre via avkjørsel ved Kystmuseet, forklarer Hitra kommune i sin utgivelse hitra.no.

Veien som tidligere gikk rett forbi barnehagen har blitt stengt for trafikk. Nå legges arbeid på den store parkeringsplassen som kommer mellom barnehagen og Fillan Grendahus, og som åpner rundt den 1. september.

Den nye delen av barnehagen åpnet nå, men Fillan barnehage er langt i fra ferdig. For nå skal den gamle barnehagemassen totalrenoveres. I mellomtiden vil en fjerde avdeling være lokalisert i Fillan grendahus. Enhetsleder ved Fillan barnehage, Toril Fjeldvær, forteller at renoveringen trolig vil være ferdig, i starten av mars 2017. Når alt er ferdigrenovert vil Fillan barnehage fremstå som en enhet, og tilby totalt 93 barnehageplasser fordelt på seks avdelinger. Det nye barnehagebygget på omtrent 520 m2.

Bjørn Erling Herskedal, Erlend Broholm Herskedal, Solveig, Muruts Abrha og Hermela Tesfa sier at det etterlengtede barnehagebygget på Fillan har blitt veldig fint. Foto: Cecilia Brurok