Kystekspressen satte i 2016 rekord i antall passasjerer som reiser på strekningen Trondheim – Hitra/Frøya – Kristiansund. For første gang siden ruten ble startet i 1994 har mer enn 400.000 passasjerer reist, totalt 405.000 reiste på strekningen i 2016.

Det forteller FosenNamsos Sjø og AtB i en pressemelding.

AtB er ansvarlig for å planlegge rutetilbudet, kjøpe og markedsføre kollektivtjenestene i fylket. Rutene opereres av Kystekspressen (KE) med MS Terningen og MS Tyrhaug på Trondheim – Kristiansund og FosenNamsos Sjø (FNS) med MS Trondheimsfjord I på Trondheim – Brekstad.

- Trafikkveksten på strekningen Trondheim – Brekstad har vært på over 10 prosent, hvilket innebar at AtB og FNS/KE i 2016 ble enige om å sette inn MS Ladejarl med større kapasitet på avganger med størst behov. Det er også vekst i antall som reiser innad i Møre og Romsdal og mellom Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

-  Punktligheten er på hele 99,7 prosent. Regulariteten er 97,6 prosent, hvorav 2 prosent% skyldes force majeure-forhold og 0,4 prosent øvrige forhold. Dette viser at fartøyene er teknisk stabile, mener selskapene.