Bogøyvær kai står på førsteprioritet hos AtB over kaier og landganger på Trøndelagskysten som trenger en oppgradering. Av- og påstigning av passasjerer med bevegelsesbegrensninger er vanskelig, og enkelte ganger kan landgangen være farlig også for skolebarn.

Det rapporterer AtB i sin trafikkanalyse over dagens og fremtidens kollektivtransport i fylket (krever innlogging i HF+)

- Kaia oppfyller ikke krav til universell utforming. Av- og påstigning til dels krevende med stor fjære, som utgjør sikkerhetsrisiko, særlig for skolebarn, skriver rapporten.

Som lokalavisa Hitra-Frøya har omtalt tidligere, kan det være utfordrende og skremmende for skoleskyssen å legge til ved denne kaia. For to år siden skrev vi om en episode der skoleungene ble lempet på kaia uten landgang. Unger, foreldre og medpassasjerer opplevde hendelsen som skremmende. Bogøyværinger fortalte da om flere episoder.

- En gang begynte ferga å kjøre da en gammel dame enda stod på landgangen. Det var så vidt hun klarte å holde seg fast. En annen gang kjøre de bare fra landgangen, så den datt i havet. Det var innbyggerne her som måtte fiske den opp igjen.

Hun fortalte også at det er påstartet en utbedring av kaia på Bogøyvær, i samarbeid med AtB og Sør-Trøndelag fylkeskommune, der FNS i en planleggingsfase skal bidra med sin kunnskap.