Kvalitetssikring og Stortingsbehandling gjenstår før nye prosjekter kan settes i gang, opplyset Statens Vegvesen

Når prosjektet i Snilldalen er ferdig, gjenstår to prosjekt i den samla utbygginga av fv. 714 mellom Stokkhaugen og Sunde.

- Planlegging av disse prosjektene har pågått i flere år. Detaljprosjektering og utarbeiding av konkurransegrunnlag for å lyse ut jobbene til entreprenørene er på det nærmeste ferdig, opplyser prosjektleder Hanne Louise Moe på  Statens vegvesens nettside.

Bompengesøknad

Finansiering av de to gjenstående prosjektene krever ny behandling i Stortinget. Arbeidet med en ny bompengesøknad til Stortinget pågår. Det blir ingen flere bomstasjoner eller endringer i takstene.

Moe forteller at Åstfjordkryssinga i tillegg må gjennom en såkalt ekstern kvalitetssikring, som alle offentlige byggeprosjekter på over 750 millioner kroner må. Dette arbeidet pågår også nå.

- Forutsatt godkjenning i Stortinget i løpet av våren 2017, tar vi sikte på å starte opp anleggsarbeidet på begge prosjektene i løpet av høsten 2017. Kommer vi i gang i år, kan vi være ferdig med Åstfjordkryssinga og ny veg utenom Krokstadøra i 2020, sier prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen.

Skogrydding i sommer

Et eget anbud om skogrydding i begge prosjektene er lyst ut.

- Vi vil i løpet av våren 2017 inngå kontrakt med en entreprenør. Arbeidet med skogrydding vil pågå gjennom sommeren, sier Moe.