Pensjonistpartiets Per Ervik benyttet i dag taletida i Hitra kommunestyre til å uttrykke et ønske om at også elbil-eiere for framtida blir med på å betale i bommene langs Fv. 714 Lakseveien. Bakgrunnen for diskusjonen er en sak som er oppe i både Hitra og Frøya kommunestyrer i dag med forslag om omlegging av takst- og rabattsystemet på Fv. 714.

- Hvis alle nå kjøper elbiler, hva da? Jeg kunne tenkt meg å få inn et tilleggsforslag som sier at også elbiler må betale på lik linje med de andre som kjører på den stygge dieselen og den stygge bensinen. For dette begynner å bli urettferdig. De sliter på veien de også, slik vi andre gjør. Og de slipper gladelig gjennom avgiftshysteriet, sa Ervik.

Ordføreren viste til at elbiler og bomstasjoner er en del av en nasjonalt politikk og at slike forutsetninger blir vanskelig å legge inn i det kommunale vedtaket i dag.

Hitra kommunestyre sluttet seg enstemmig til forslaget fra Statens vegvesen om å endre takst- og rabattstrukturen fra 1. juli 2017. Stortinget har tidligere sluttet seg til regjeringens forslag om å innføre et nytt takst- og rabattsystem for bompengeprosjekter. I det nye systemet legges det opp til en standardisering av rabatter og fjerning av lokale særordninger. I forslaget fra veivesenet skal brikkerabatten endres til 20 prosent for alle avtalegrupper og det innføres et passeringstak på 40 passeringer for takstgruppe 1. Brikkerabatten for takstgruppe 2 faller bort.