Statens vegvesen forteller at det er gjort mange små og større jobber på fylkesveiene i Sør-Trøndelag i sommer og høst. Sør-Trøndelag fylkeskommune har bevilget rundt 130 millioner kroner til denne pakken med fornyingstiltak på fylkesveier i fjor og i år.

- Til sammen er det gjort store og små tiltak på og langs titalls km med vei. Når vi fornyer veien, koster det mellom 1500 og 2500 kr pr. meter. Å bygge ny tilsvarende vei koster mer enn ti ganger så mye, forteller veivesenet gjennom en pressemelding.

- God bruk av hver eneste krone

I fornying av veiene har man blant annet skiftet masse i veikroppen, skiftet stikkrenner og kummer, gravd bort vegetasjon i grøftene for å forbedre dreneringen fra veien, satt rekkverk og lagt ny asfalt og oppmerking.

- Dette er god bruk av hver eneste krone. Disse tiltakene gir synlige resultater, og det vil gjøre veien mer sikker å kjøre på og kjøreopplevelsen bedre, sier Andreas Tessem i Statens vegvesen.

Disse er valgt, og flere kommer

Veivesenet forteller at man har valgt veiene med størst trafikk og er viktige for næringslivet. På lista i år står blant annet:

  • fv. 30 mellom Støren og Singsås

  • fv. 65 mellom Svorkmo og Storås

  • fv. 531 mellom Sundet og Galåa

  • fv. 680 mellom Stormyra og Kyrksæterøra

  • fv. 700 i Meldal

  • fv. 714 mellom Våvatnet og Snilldal.

- I tillegg bevilges det penger til enkelte andre fylkesveier, eksempelvis fv. 721 mellom Botngård og Ryvatnet og fv. 861 ved Jonsvannet.  Det gjøres årlige vedtak på nye prosjekter i Fornyingsprogrammet. Etter hvert som de større fylkesveiene blir fornyet så kommer flere av de mindre fylkesveiene med i programmet, opplyser veivesenet.