Kom til uforpliktende infomøte i Hitra-Frøyas lokaler i Mediehuset på Fillan, mandag 26.november kl. 19. Reiseleder Ola informerer om verdens vakreste eventyr.  

Ola fra Hitra har fått drømmejobben. Nå skal han ta øyværinger med på verdens vakreste eventyr

Skal du på bare én reise i løpet av livet, er det denne du skal unne deg.

Ola Øyen fra Fjellværsøya har fått drømmejobben som informasjonssjef hos verdens største Route 66-firma.  Mandag 26. november kommer han til øyregionen for å invitere alle fra Hitra og Frøya med på verdens vakreste eventyr, Route 66 USA.

Kom til uforpliktende infomøte i Hitra-Frøyas lokaler i Mediehuset på Fillan, mandag 26.november kl. 19. Reiseleder Ola informerer om verdens vakreste eventyr. Og så har vi spesialtilbud på reisen og for abonnenter av lokalavisa. Les mer lenger ned.


 

Nordmann ble verdens største

Den norske journalisten, forfatteren og eventyreren Arve Stallvik er grunnlegger og eier av www.route66usa.info - som har blitt verdens største Route 66 arrangør.

US ROUTE 66 ( på norsk: ROUTE 66 USA) er en verdensberømt reise, der du i bil eller på motorsykkel krysser stort sett hele Amerika, fra Chicago til Hollywood/ Los Angeles. Dette er verdens desidert mest populære kjøretur, og folk fra hele verden strømmer til USA for å unne seg denne reisen. Her får du oppleve det ekte Amerika på en og samme tur, en over 4000 km lang reise, gjennom åtte stater og tre tidssoner.

ROUTE 66 USA er eventyrreisen folk fra hele jordkloden vil unne seg før de dør, men visste du at grunnleggeren av verdens største Route 66 USA - arrangør, er en nordmann?

- Route 66 USA er for de fleste menn på denne jordkloden, selve GUTTEDRØMMEN”. Jeg ville lage den optimale turen, verdens vakreste eventyrreise, sier Arve Stallvik.

Hans kongstanke om å lage verdens største og beste opplevelsesreise gjennom hele USA, har ført til at 15 000 mennesker fra mange land i Europa og Asia nå får realisert selve ”Guttedrømmen”. 15 år etter at de første turene ble arrangert kjører nå over 1000 mennesker hver sommer denne 20 dagers lange turen med Harley-Davidson, cabriolet (åpen bil som for eksempel Mustang), stor amerikansk bil eller buss. Det arrangeres omtrent 30 turer hvert år på ROUTE 66 USA, i tillegg til turer på alle verdens kontinent, som for eksempel Alaska, Australia, New Zealand, Sør-Afrika, over 10 ulike turer overalt i USA, og nå også Hawaii og Himalaya/Mount Everest.

- Men det er ROUTE 66 USA som er desidert den mest populære turen. Jeg har reist verden rundt som journalist for norske aviser og TV-kanaler i 20 år, og etter å ha tenkt over hvilken tur som var den aller beste og mest opplevelsesrike, var det helt klart ROUTE 66 USA som raget høyest. Jeg mener at dersom du har tid og mulighet til bare en ferietur i løpet av livet, er det denne turen du skal unne deg. Denne turen har alt, sier Arve Stallvik, som i dag er bosatt både i Oslo og Chicago/USA, for å utvikle den store internasjonale satsingen som nå skyter fart.

 

”Mr. Route 66”

- Hvorfor tror du dette er verdens mest populære Road Trip / bil- og MC-tur?

- Fordi dette er turen som har alt: Du får oppleve de rikeste og også de fattigste stedene i USA, de ekte amerikanerne og du får se hvordan de egentlig lever. Du får se alt det beste av Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon, Texas, Chicago, cowboy- rancher og indianerreservat. Du får utendørs svømmebasseng på hvert hotell i 20 dager, 25 grader, sol og blå himmel hele turen, og får se landskap som likner på en tegneserie. Det er som kjøre gjennom et levende 4000 km langt museum, og det er nesten ikke trafikk på de gamle fine Historic US Route 66 – veiene. Det er ingen reise som kan sammenliknes med verdens mest berømte kjøretur – som vi kaller verdens vakreste eventyr. For det er det det er, sier Stallvik, som i USA bare kalles ”Mr.Route 66” ettersom fødenavnet blir for vanskelig for amerikanerne.

Guttedrømmen blir virkelig

- Hvordan startet det hele?

- Jeg startet med å ta med meg 20 kompiser på en ren venners-venner ferietur. Året etter var det 40. Så eksploderte til 200 og deretter 800 stk per år. I 2008 var vi nesten 1400 deltakere bare på Route 66 USA, fordelt på 35 turer. Da var vi med god margin til alle andre Route 66 arrangører verden rundt, jordklodens desidert største arrangør, sier den norske gründeren. Og det har Route66usa.info vært størst. Nå har de nesten like mange deltakere fra Europa og Asia som de har nordmenn.

- Men vi har to norske guider for alle norske grupper og har rene norske grupper og egne grupper for kineser, tyskere, brasilianere etc. Vi nordmenn har lest Donald Duck og Sølvpilen, og løpt rundt og lekt cowboy og indianer da vi var små. Og vi har lest Morgan Kane, sett filmen Easy Rider, Wild Hogs da vi ble større, samt filmen ”CARS” ( BILER). På vår tur får du oppleve alt dette i virkeligheten!


 

66 ganger på Route 66

- Men er det ikke slik at noen vil kjøre Route 66 USA på egen hånd?

- Det er jo noen som har en fantasi om å reise til USA, kjøpe en gammel bil og finne fram selv, og så selge bilen på motsatt side av landet. Men dette vil stort sett ikke fungere i praksis, dersom du ikke har åtte-ni uker å bruke på turen. For det første vil du bruke masse tid og penger bortkastet på tilrettelegging og for det andre vil du rote deg bort hele tiden. Vi bruke tre år på å finne den originale veien. Vi har gått opp løypa meter for meter med egne GPS, ulike gamle kart og funnet alle de små spøkelsesbyene og de mest sjarmerende ekte Route 66 USA-stedene fra Chicago og helt til Vestkysten. Du kan også leie kun kjøretøy, f eks en splitter ny Harley-Davidson, av oss, men du får en helt annen og mye bedre opplevelse av å kjøre med våre guidede turer. Vår mest erfarne guide, Helge Njå, kjørte sin 66.tur som guide for oss på Route 66 USA i sommer. 66 ganger på Route 66 er verdensrekord. Han har lovet oss å kjøre minst 100 turer.

Unike opplevelser

- Hva er det Route66usa.info har, som ikke andre arrangører har, ettersom stort sett alle vil reise med dere?

- I all beskjedenhet har vi mye lengre erfaring. Vi har hatt suksess med konseptet i 14 år. Vi har guider som har kjørt turen 40-70 ganger hver. Vi har splitter nye Harley-Davidson-sykler rett fra Harley-fabrikken. Vi har seks egne 15-seters følgebiler (som vi eier) som tar bagasjen til alle, ekstra-sykkel i lukket tilhenger, et filmteam som lager en profesjonelt redigert dokumentarfilm fra hver eneste tur. Vi har cowboyranch og indianerreservat. Ingen andre arrangører har noe av dette. Tredjehvert år er det noen som prøver å kopiere oss, men alle gir stort sett opp etter et par år når de skjønner hvor mye hard jobbing det er. De klarer dessuten ikke å kopiere mer enn noen få elementer. Alt det beste på turen er umulig å kopiere. Men det er opplevelsesprogrammet vi har hver dag, med tre-fire store opplevelser daglig, som er selve opplevelsesreisen, og som ikke kan kopieres. Alle kan selvsagt finne et flysete, et hotellrom og et slags kjøretøy. Men man kan ikke sammenlikne en Fiat og en Ferrari. Vi har brukt 14 år og 300 turer på å komme fram til det kvalitets-produktet vi har.

 

100 ganger jorda rundt

- Vi er særdeles stolt av vår ROUTE 66 USA-reise, og store firma velger oss til å lage turen for dem. Det er vi som lager Route 66 USA-reisene for STATOILHYDRO, Berg-Hansen, TV2, Forsvaret, Aftenposten, Adresseavisen, Sjømannskirken, Autofil, nesten alle de største Harley-Davidson klubbene i hele Norden, store trafikkskoler, etc. Mange av dem kjører turer år etter år. Det er en grunn til at folk fra India, Kina, Tyskland, Brasil, Sør-Afrika, Dubai, etc reiser med et selskap som ble dannet nesten på Nordpolen. Fordi vi har så mye bedre opplevelsesprogram de 20 dagene turen varer. Vi lager også 5 dagers turer i Hollywood, Las Vegas og Grand Canyon for næringslivet som har dårlig tid, med direktefly fra Oslo til Los Angeles.

Den norske ”Mr Route 66” presiserer at man ikke trenger å kunne et eneste ord engelsk for å være med på Route66usa.info sin turer, og at man aldri kjører mer enn 5-6

timer daglig. På en 20 dagers tur er det kun 15 kjøredager. Folk på over 70 år kjører hvert år Harley-Davidson uten problemer på denne turen. Det er 100 % fokus på sikkerhet og trygghet.

- For å tegne et bilde av hvor populært det er for nordmenn å kjøre Route 66 USA, pleier jeg å forklare følgende fakta: Hvis du legger sammen alle meter våre deltakere ruller på to hjul, betyr det at Storfamilien ROUTE 66 INTERNATIONAL ( www.route66usa.info ) kjører 100 ganger jorda rundt på Harley, hver sommer! Eller ti ganger fra Oslo til Månen. Hver sommer. Løft blikket og se opp på månen. Det er langt opp. Vårt mål er at du skal realisere dine drømmer. Vi hjelper deg. Neste år kan du kjøre motorsykkel til Mount Everest med oss. Du kommer nok ikke helt opp, men du kommer så høyt som ingen andre nordiske MC-arrangører har vært før, slik at du kan se toppen av verdens høyeste fjell fra setet på din motorsykkel. Vi realiserer alle dine drømmer, enten det er det høyeste fjell eller den dypeste dal, Death Valley i Movajeørkenen( laveste punkt i USA, 86 meter under havoverflata). Men start med ROUTE 66 USA – verdens aller vakreste eventyr, avslutter grunnlegger av ROUTE 66 INTERNATIONAL / Route66usa.info


SLIK KOMMER DU DIT:

* Du finner all info om verdens største Route 66 firma på: www.route66usa.info

* Kontakt oss på: post@route66usa.info og merk mailen ”LESERTUR + navn på din avis + ditt navn + din mobil-telefon”

* Ring oss på +47 9066 7074

* Kom til uforpliktende infomøte i Hitra-Frøyas lokaler i Mediehuset på Fillan, mandag 26.november kl. 19

* Pris fra kun kr. 32.966,- (pris for abonnenter av Hitra-Frøya kun kr. 31.966,-)

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Hitra Frøyas redaksjon, men av Hitra Frøyas markedsavdeling.

Hitra Frøya er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på hitra-froya.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.