Denne arbeidsdagen tar journalist Terese Torgersen med seg mobilen til notatblokk og fotoapparatet for å møte frøyværingen Ranja Wahl (35).   Foto: Cecilia Brurok

Journalist Terese har én eneste oppgave på jobb

Klokka er 08, Terese kommer ruslende inn i redaksjonen i lokalavisa, like blid og forventningsfull på vegne av arbeidsdagen som da hun kom til Hitra-Frøya for første gang i sommer. Oppgaven er like krystallklar denne februardagen, for journalist Terese har én eneste oppgave på jobb:

Det er å lage innhold som er interessant for unge voksne øyværinger i alderen 20-40 år.

Da lokalavisa Hitra-Frøya utvidet staben i høst, var det nettopp for å kunne lage mye mer av det innholdet som vi ser opptar unge voksne øyværinger. Tereses jobb er å skape innhold til mobilen og nettavisa som unge voksne finner underholdende, oppdatert og nyttig i hverdagen sin på Hitra og Frøya.


Akkurat nå har vi tilbud for unge voksne (under 34 år):

Kjøp tilgang på HF+ nå og få Ung-abonnement fra nå og ut mai for kun 1 krone. Les mer nederst i artikkelen.


Denne arbeidsdagen tar Terese med seg mobilen til notatblokk og fotoapparatet for å møte frøyværingen Ranja Wahl (35). Sykepleieren har fått ansvar for den daglige driften av sykehjemmet på Hitra og Terese vil gjerne fortelle både nyheten og høre hvilke råd Ranja har til andre som har karriere-ambisjoner.

 

Nyttig og underholdende for unge voksne

- Jeg ønsker å fortelle historier som kan være både nyttige og underholdende for unge voksne. Overgangen fra å sitte ved skolebenken til å skulle være arbeidstaker, kan være vanskelig for mange. Derfor startet vi en serie der vi presenterer unge i arbeidslivet. Disse intervjuene viser blant annet at du ikke trenger en lang utdannelse for å få drømmejobben og at det ikke er krise hvis du velger feil yrke første gang, sier Terese.

I høst startet hun også serien «En dag på jobb med» for å vise hvordan en helt vanlig arbeidsdag er i ulike bransjer her ute.
- Vi ønsker også å inspirere unge voksne til å følge drømmene sine. Derfor har vi for eksempel intervjuet øyværinger som har stor suksess andre steder i landet, forteller Terese.

 

Sosiale medier

Video, bilde og tekst er vanlige arbeidsverktøy for Terese. Dessuten er sosiale medier et viktig redskap gjennom arbeidsdagen. Terese oppdaterer lokalavisas Instagram-konto hitrafroya med bilder og opplevelser. Instagram og Facebook brukes også flittig for å holde kontakten med mulige kilder.

- Jeg bruker mye sosiale medier til å finne case til artikler eller ideer til saker jeg ønsker å skrive. Hvis jeg for eksempel ønsker tips til personer å intervjue, lager jeg ofte en story på Instagram-kontoen vår, forteller hun. Slik møtte lokalavisa for eksempel Mette Måsøval Antonsen (24), som flyttet nordover for å arbeide med demente, helseleder May Britt Solli (35) og Eva Strøm Jørgensen (39), som jobber med boligstyling og interiørdesign.


Samleside - ta en titt:

Her samler vi alle artikler om og for Unge voksne øyværinger


Personlig økonomi, arbeidsliv og trafikk

Journalisten sjekker hvilke saker som får best respons blant de unge abonnentene til lokalavisa sånn at redaksjonen kan lære hva unge øyværinger er opptatt av.

- Etter å ha gått igjennom titalls artikler har jeg funnet at personlig økonomi, arbeidsliv og trafikk er tema unge voksne øyværinger gjerne vil lese om, forteller hun. Men det kan også være hvordan øyværinger bruker fritida si. Nå i vinterferien besøker hun for eksempel datapartyet FrøyaLAN.
De siste dagene har Terese, sammen med resten av redaksjonen, lagt siste hånd på verket til neste Øymagasinet. Her har vi konsekvent intervjuet unge voksne øyværinger i havbruket. Det kommer i glanset papir i lokalavisas fredagsutgave den 28.februar og på eAvis kvelden i forveien. Og alle artiklene med unge øyværinger kommer selvsagt også på HF+.

 

Høy tilfredshet, ingen risiko

Lokalavisa scorer veldig høyt i målinger av tilfredshet blant abonnentene våre. (*kilde: Norfakta november 2019).

Er du også nysgjerrig på hva HF+ er?

Akkurat nå har vi tilbud for unge voksne (under 34 år):

Kjøp tilgang på HF+ nå og få Ung-abonnement fra i dag og mai for kun 1 krone. Følg annosen på vår mobil- og nettside. (vær rask, kampanjeperioden er straks over.)

Og er du litt eldre, koster det fortsatt bare 1 krone for den første hele måneden. Klikk på en tilfeldig sak merket HF+ og kom i gang.

Ingen bindingstid, du sier selv opp på Min Side om du ønsker. Automatisk fornyelse til ordinær månedspris etter tilbudsperioden.


Og helt til slutt:

Vil du vite hvordan reportasjen med Ranja ble? Den finner du her

Ta kontakt på terese@hitra-froya.no eller 944 81 955 med dine forslag til hva og hvem vi bør lage sak på.

Ranja er ofte innom kontoret til Silje Båtvik (t.h.) for å løse ulike utfordringer som dukker opp.  Foto: Terese Torgersen

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Hitra Frøyas redaksjon, men av Hitra Frøyas markedsavdeling.

Hitra Frøya er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på hitra-froya.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.