Hitra kommune
Gå til

På Hitra får alle mellom 15-19 år tilbud om sommerjobb

På Hitra får alle ungdommer sommerjobb. Darja Vergelse (18) og Sharika Mae Maurin (18) har vært med på «Sommerjobb for ungdom» i flere år.

Darja og Sharika er to blide ungdommer som går studiespesialisering og gjennomfører sitt siste skoleår på Guri Kunna VGS på Hitra. Sist sommer søkte begge jentene sommerjobb gjennom Hitra kommune.

Hitra kommune samarbeider med Frivilligsentralen, og de jobber aktivt med å skaffe alle ungdommer som ønsker sommerjobb i alderen 15-19 år. Ungdommene har muligheter til å jobbe i kommunen, i lokale bedrifter, i frivillige lag og foreninger. Det er stor variasjon i sommerjobbene, og dette er det tolvte året hvor kommunen og Frivilligsentralen kan tilby sommerjobb til ungdom.

 

Turstibygging og strandrydding

Darja er opprinnelig fra Latvia og har bodd ti år i Norge sammen med familien sin. I fjor søkte hun sommerjobb gjennom kommunen, og hun forteller ivrig at hun fikk to sommerjobber. I to uker arbeidet hun som turstibygger, og den andre jobben gikk ut på å rydde marint søppel i strandsonen på Hitra.

 - Jeg har vært med å bygge turstien i Fillan fra Aurn til Vikan. Det var en litt slitsom og tøff jobb med mye bæring av både stein og forskjellige andre ting. Men selv om det var fysisk slitsomt så synes jeg det var en artig og en koselig jobb, sier Darjia.

 Hun forteller at du hun var den eneste jenta på arbeidslaget og at hun ble kjent med nye folk gjennom samarbeidet i jobben. Det synes hun var ekstra stas og forteller at hun liker å være ute.


 

Ekstra motivasjon

Daria forteller at etter en ukes jobbing så begynte folk å benytte seg av stien selv om den ikke var ferdig.

- Det gav meg ekstra motivasjon til å stå på og jobbe. Jeg er faktisk stolt av meg selv for at jeg har vært med på å bygge stien, uansett hvor slitsomt det var og uansett bra eller dårlig vær, forteller Darja ivrig.

Hun sier det er veldig tilfredsstillende å se at folk i lokalsamfunnet benytter seg av turstien som hun har vært med å bygge. Darja forteller at det gir en god følelse å vite at man har bidratt positivt inn i lokalsamfunnet gjennom å være med som turstibygger.

- Det ble en fin tursti. Den går langs sjøen og den har flotte utkikkspunkt med benker hvor man kan sitte å se på utsikten. Det er ganske vakkert der, sier en smilende og stolt Darja.

Mye «action» i barnehagen

Sharika og familien er fra Filippinene. Hun forteller at hun flyttet til Norge for omtrent åtte år siden. I fjor søkte hun sommerjobb gjennom Hitra kommune, og hun har hatt sommerjobb i kommunen i tre år. Sist sommer hadde Sharika lyst til å jobbe med barn i barnehagen.

Hun forklarer at når man søker på sommerjobb gjennom kommunen kan man krysse av i søknadsskjemaet på hva slags jobb man ønsker seg og at det er mange forskjellige jobber å velge mellom. Sharika har tidligere år hatt sommerjobb i helsetjenesten på Helsetunet i Fillan og på Blåfjell hvor hun har jobbet i eldreomsorgen.

- Jeg fikk jobb i barnehagen på Sandstad og jobbet der i tre uker. Det er første gangen jeg har jobbet i en barnehage. Det var veldig artig og det er kjempekoselig å jobbe med barn, forteller Sharika.


 

Lærte å elske naturen 

Sharika forteller at mesteparten av tiden i barnehagen tilbrakte de ute og de dro ofte ute på tur. Noen ganger dro de på gårdsbesøk. I barnehagen er slik at de må være forberedt på å være ute hele tiden uansett om det er stygt eller fint vær, forteller hun.

- Det er veldig spennende å jobbe med barn. Jeg liker unger, men det var en kjempeutfordring, du vet aldri hva de finner på. Jeg hadde de eldste i barnehagen og da var det my «action». Barna var nysgjerrige på meg siden jeg kommer fra utlandet og de spurte om mange forskjellig ting som var artig og svare på, forteller Sharika. 

Hun forteller at det viktigst hun lærte i jobben er å være mye mer tålmodig og prate høfligere til barna.

- Siden vi var så mye ute og på tur så lærte jeg også å elske naturen, forteller Sharika glad.

 

Artige og lærerike sommerjobbber

Jentene er enige om at sommerjobbene har vært både artig, koselig og lærerike. Begge anbefaler ungdommer som ønsker seg sommerjobb til å søke nå.

- Det er veldig enkelt, bare gå inn på hjemmesiden til Hitra kommune og fyll ut skjemaet og send inn. Trenger du hjelp så er det bare å ringe Frivilligsentralen, forteller jentene.


For nærmere opplysninger om «Sommerjobb for ungdom», ta kontakt med Eldbjørg Broholm på tlf. 468 05 898 eller 995 34 538.

Søknadsfrist: 12.04.2021

Søk her: https://www.hitra.kommune.no/sommerjobb

Fyll ut skjema, lagre og send til postmottak@hitra.kommune.no


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Hitra Frøyas redaksjon, men av Hitra Frøyas markedsavdeling.

Hitra Frøya er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på hitra-froya.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.