Frøya-bedrift:

Har levert 15.000 m2 golv på Færøyene, nå venter 6.000 m2 på Jøsnøya

Christian Aas og Kurt Moen i frøyabedriften Silikal Nordvest   Foto: Trond Hammervik

Havbruk

I løpet av litt over ett år har Silikal Nordvest levert over 15 000 m² med gulv til Bakkafrost. Belegget ble installert på hovedavdelingen Glyvrar til Bakkafrost.

– Det handler om høy faglig kompetanse, evne og vilje til å gjennomføre på kundens premisser når man skal levere gulv til kjempene i bransjen. Markedsledere foretrekker å bli håndtert som nettopp det, sier daglig leder Christian Aas.


- Har sendt over varene til Færøyene, så nå kommer folkene

På kun et år har Silikal Nordvest AS på Sistranda vokst fra en til ti ansatte. Det trenger de for å levere en storordre på gulv til Færøyene.

 

Flere Bakkafrost-prosjekter


I tillegg til den nye sentralavdelingen på Glyvrar, ble Silikal Nordvest også engasjert for å utføre en installasjon på godt over 1.000 m² med gulv på Vidareidi. I disse lokalene drives det smoltproduksjon.

Det tredje Bakkafrost-prosjektet involverte basestasjonen for oppdrettsanleggene i Nordepil, hvor det ble utført en omfattende renovering. I august startet renoveringen av 3.000 m² med gulv på Bakkafrost sitt anlegg i Sudurøy.


- Vi ser på dette som en seier

Rettssaken mellom de to industrigulv-leverandørene ble trukket.

 

  Foto: Silikal, Mainhausen /Germany

Tok 15 måneder
 

Utvidelsen og nybyggingen på Færøyene pågikk i en periode på omtrent 15 måneder. Kun 13 måneder etter byggestart var det mulig for alle produksjonsarealer å ta imot fisk, og to måneder senere fulgte administrasjonsbygget etter.

I august skal også om lag 6.000 m² leveres på Lerøy sin nye fabrikk på Jøsnøya, forteller selskapet.


Gjør inntreden på Færøyene med storordre

- Nå kan vi trygt øke antall ansatte