Frøy-gruppen har vært på ny handletur og sikret seg 15 ansatte og utstyr

Helge Gåsø 

Havbruk

Frøy-gruppen, som eies av Gåsø Næringsutvikling og frøyværingen Helge Gåsø, har vært på handletur igjen. Denne gang har Frøy-gruppen kjøpt opp dykkerselskapet Seadive AS, som har sitt hovedkontor i Øygarden utenfor Bergen. Seadive sitter på betydelig dykkerkompetanse, og er godt etablert i havbruksnæringa.


 

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester. Seadive, som har 15 ansatte, omsatte for i overkant av 30 millioner kroner i 2017.

- Med kunnskapen og erfaringen til medarbeiderne i Seadive på laget vil vi styrke Frøygruppens posisjon og tilstedeværelse på Vestlandet, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde (til høyre). Åge Kismul er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen  Foto: Frøygruppen / Seadive

 

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane. Med oppkjøpet av Seadive er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Hordaland, og etter hvert i Rogaland, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.


Frøy-gruppen

Selskapene i Frøy-gruppen eies av Gåsø Næringsutvikling AS. Gåsø Næringsutvikling er et lokalt familieeid selskap med fokus på eiendom, marin og maritim virksomhet. Selskapet har hovedsete på Siholmen ved Sistranda.

I Frøy-gruppen inngår:

  • Frøy Rederi AS – Brønnbåttjenester til havbruksnæringe
  • Frøy Akvaservice AS – Mindre servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Akvaressurs AS – Store servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Vest AS – Servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Vest Rederi AS - Servicefartøy til havbruksnæringen
  • Frøy Eiendom AS – Eiendomsutvikling, bolig og næring
 

Seadive, som ble etablert i 1997, tilbyr profesjonelle dykkertjenester og andre tilhørende servicetjenester, først og fremst til til havbruksnæringa. Seadive har i dag fem fartøy som alle er spesialutrustet for dykkertjenester, og har i tillegg faste dykkerstasjoner integrert i lastebiler og spesialbygde tilhengere, forteller selskapet i en pressemelding.


 

- De ansatte i Seadive har en betydelig dykker- og servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

- Vi er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, sier Åge Kismul i Seadive.


Frøy styrker seg i Nord-Norge

Kjøper ti båter med 45 ansatte