Adm.dir i Bremnesgruppen, Svein Jarle Midtøy forteller til Hitra-Frøya at selskapet er i en prosess med utskiftning av servicebåter, der de selger unna de mindre, og investerer i større. Dette er gjerne båter som er brukt i supplynæringa til oljebransjen, og dermed bygget for eksponert farvann.

Søndag kunne lokalavisa Hitra-Frøya fortelle at selskapet Lerow har fått åtte millioner forskningskroner for å utvikle nye fartøysbaserte løsninger for eksponert havbruk

Båtene som skal betjene de mer utsatte havbrukslokalitetene vil være fra 28 til 40 meter. Dette åpner for større arbeidsflater, utstyr og nye arbeidsmåter ombord i båtene som skal drive service på oppdrettanleggene.

- Vi føler at vi med dette får en anseelse for at vi driver med avansert forskning, sier adm.dir i Bremnesgruppen, Svein Jarle Midtøy.

Næringsliv og kunnskapsmiljøer

Statssekretær Roy Angelvik i Fiskeridepartementer er hitterværing, og synes det er stas at et lokalt firma har kommet inn i denne ordningen

- Vi har ikke hatt noe med selve tildelingen å gjøre, så da må det være lov å si at det er litt stas at en bedrift fra øyregionen er kommet inn under ordningen, sier Angelvik til lokalavisa.

- Denne typen prosjekter kobler sammen næringslivet og kunnskapsmiljøene på en god måte for å få fram nyskaping som næringslivet og samfunnet etterspør. Hav er av de virkelig store satsingsområdene for regjeringen og for Norge, det vil være en av pålene som skal finansiere velferden vår i framtiden. Bedriftene som nå har fått støtte er med å skape nye arbeidsplasser, sier Angelvik.