Giganten «Ocean Farm 1» blir liten sammenlignet med SalMars nye havmerd

Slik kan den nye havmerden bli.  Foto: Mariculture

Havbruk

SalMar vil bygge en havfarm som er dobbelt så stor som Ocean Farm 1. 

Det skriver Adressa.

Diameter på 160 meter og plass til tre millioner laks. Prislapp: 1,5 milliarder kroner. Det er Salmars nye havmerd, «Smart Fish Farm», i rene tall. Konseptet er utviklet av det Stavanger-baserte selskapet Mariculture, hvor SalMar har kjøpt 51 prosent av aksjene. Selskapet har søkt om 16 utviklingstillatelser.

«Ocean Farm 1» som ble satt i sjøen i fjor, har plass til rundt 1,5 millioner laks. Den har en diameter på 110 meter og kostet 690 millioner kroner.


Eksklusivt intervju: Slik tror Gustav Witzøe fremtidens oppdrett blir

Bli med ut til giganten som rommer 71 Pirbad og fire Tryggvason-statuer

Salmar tror fremtiden for bærekraftig vekst i oppdrettsbransjen er å flytte fra fjord til hav, og en helt ny regulering.

 

Da det foregår patentbeskytting for tiden, ønsker ikke SalMar å røpe ytterligere tekniske detaljer. Ifølga Adresseavisen opplyser likevel selskapet i en pressemelding at løsningen langt på vei vil kunne løse konfliktene om miljø og arealer som næringen møter i dag. Havmerden skal plasseres i Norskehavet utenfor trøndelagskysten.

– Den vil kunne tåle bølgehøyder opp til 31 meters høyde. Det vil si at merden kan ligge langt ute i Norskehavet, og Salmar har startet et arbeid for å identifisere det området som miljømessig er best egnet for etableringen, sier Gustav Witzøe, gründer og kontrollerende eier i Salmar.


Lokalavisa Hitra-Frøya var i dag til sjøs og i lufta

Se vår drone-video og nærbilder av giganten