Voldsom rekyl etter to ukers prisfall

Havbruk

På to uker styrtet lakseprisen ned 30 prosent. Nå spretter den opp igjen.

– På grunn av oppgangen skal vi ikke kjøpe noe idag, sier en innkjøper for en foredlingsbedrift på kontinentet.

Han viser til en pris til oppdretter «et stykke opp på 60-tallet». – 63, 64 og 65 kroner for 3-6 kilo. Jeg er redd det er for mye, i hvertfall hvis det kommer mer fisk.


Full fart


Andre markedsaktører viser til enda høyere priser.

– Jeg har hørt høyere også, men det er den gjengse prisen, sier en trader til iLaks. – Vi er ikke ferdige ennå. Jeg frykter vi går enda høyere. Og så er det full fart ned igjen, når vi kommer opp på det nivået der. Håpløst, helt håpløst.

Det betyr et prisløft på omlag en euro per kilo fra sist fredag.


Salmar etter avslag fra Siva

Vil realisere testsenteret selv


Justert opp


– De (oppdretterne – red. anm.) har justert opp, men jeg tror ikke det er solgt så mye. Vi får presentert priser på 64-67 kroner, kommenterer en eksportør, før han legger til: – Jojo, det er det. Vi har ikke gjort noe ennå.

– Det skaper usikkerhet når det er på denne måten her, sier han, og legger til: – Jeg har ikke tro på at det kommer mindre fisk ut.


Laksefestival for andre gang

Se de 50 bildene fra Nabeita laksefestival

For andre gang har unger og voksne ved Nabeita oppvekstsenter laget sin egen laksefestival. Her skriver de om hvorfor og hva de har lært.


Ikke uventet


En vestlandsoppdretter viser til konkrete priser som han har solgt på for levering neste uke.

– Jeg har 6-8 [kilo] pris på 68,50 kroner, 5-6-pris på 66,50 kroner og 4-5 [kilo] på 65 kroner. 3-4 [kilo] er på 63-64 kroner.

– Det ble omsatt fisk vesentlig høyere enn det som var solgt sist fredag, sier han, og legger til at rekylen ikke var uventet.

– Vi får bare håpe det blir stabilt fremover på disse prisene.