Også Marine Harvest, SalMar og Norway Royal Salmon (NRS), sistnevnte med Helge Gåsø og Møsøval Fiskeoppdrett blant aksjonærene, har de siste dagene kastet seg inn i budrunden om de nye oppdrettskonsesjonene som ble lagt ut på auksjon. Ingen av konsesjonene befinner seg her i øyregionen, da vi ikke ligger i et område matmyndighetene har åpnet for vekst.

- SalMar kjøpt har totalt 2 132 tonn i ny kapasitet til totalt 363,1 millioner. Kapasiteten fordeler seg med 443 tonn i produksjonsområde 7, med totalt vederlag NOK 92,5 millioner. Resterende volum på 1 689 tonn fordeler seg på produksjonsområdene 10-13, med et samlet vederlag på 270,6 millioner kroner, forteller SalMar i en børsmelding.

Produksjonsområde 7 ligger i Nord-Trøndelag, mens område10-13 ligger fra Senja og nordover. (se kartet)

Norway Royal Salmon har kjøpt 700 tonn MTB i Region Nord for 115,3 millioner kroner, opplyser NRS.

- Denne økningen i MTB øker NRS sine vekstmuligheter ytterligere i et produksjonsområde med gode forutsetninger for god drift, skriver NRS i sin børsmelding.

Marine Harvest Norway har kjøpt konsesjoner for tilsammen 400 mill i nord og 65 millioner kroner i produksjonsområdet Svenskegrensen-Jæren.

Lerøy Seafood Group har ikke handlet konsesjoner i denne auksjonsrunden.

Auksjonen ble gjennomført fra 18. til 20. juni. Det er i alt solgt 14 945 tonn ny kapasitet gjennom auksjonen, som tilsvarer om lag 97 prosent av alt som var til salgs, opplyser Fiskeri- og Næringsdepartementet.

Det gjenstår 414 tonn MTB fordelt på flere produksjonsområder.

Det er 14 ulike selskap som har kjøpt vekst. De har samlet sett kjøpt vekst for i alt 2,9 milliarder kroner.